“Так буде краще.” Загороднюк анонсував важливе нововведення. Уже цього року

У лютому 2020 року Міністерство оборони планує представити новий проект: військові квитки почнуть переводити в електронний вигляд. Щоб повністю перейти на них, може знадобитися близько року.

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів глава Міністерства оборони Андрій Загороднюк.

За словами міністра, у відомстві вже є проект автоматизації процесів. Він носить “кодову назву “Пласт” і має на увазі перехід на безпаперову форму. В кінці першого кварталу його запустять в тестовому режимі, він запрацює в першому півріччі.

“Також в першому півріччі у нас вже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їх поширення займе якийсь час. Може, ще рік”, – сказав Загороднюк.

Являти собою такі квитки будуть карту зі штрих-кодом.

“Він може бути у вас і в телефоні, і як карта пластикова. Це набагато краще, ніж той, що зараз, навіть в будь-яких польових умовах. Це буде карта зі штрих-кодом, якій буде відповідати записи в електронній системі. Ми представимо цей проект вже в лютому “, – заявив міністр.

За його словами, уряд збирається оцифрувати весь військовий облік. Вже є база даних офіцерського складу, формується база всіх військовослужбовців, солдатів і сержантів. Ще буде база всіх військовозобов’язаних, куди увійдуть мільйони людей.

“Звичайно, на це піде час. Ми співпрацюємо з Кабміном, зі своїми цифровими програмами. І коли це буде реалізовано, то фактично не треба буде отримувати всі папери у військкоматі, якщо тільки вам не треба туди приходити особисто, як в центр комплектації, підписати контракт або вступити на службу і так далі. Ви зможете отримувати всі документи віддалено, через електронний цифровий підпис і без відвідування самого військкомату “, – сказав Загороднюк.