Таким його ще не бачили! Кулеба лютує – налетів на РФ: жодні референдуми не врятують! Потужно!

Попри плани РФ провести псевдореферендуми про приєднання окупованих українських територій, Україна продовжить їх звільнення. Про це заявив у вівторок глава МЗС Дмитро Кулеба.

“Фіктивні “референдуми” нічого не змінять. Як і жодна гібридна “мобілізація”. Росія була і залишається агресором, який незаконно окуповує частину української землі”, – заявив міністр у своєму Twitter.

Він додав, що Україна має повне право звільнити свої території і продовжуватиме їх звільняти, “хоч би що говорила Росія”.

Зазначимо, що Окупанти планують провести з 23 по 27 вересня псевдореферендуми про приєднання до Росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевичс закликав міжнародну спільноту відреагувати на заплановані фейкові “референдуми” РФ новими санкціями та більшою кількістю зброї для України.

“Судячи з усього, Росія просувається вперед з організацією фейкових референдумів на окупованих територіях України. Міжнародне співтовариство має відкинути цей крок, мають послідувати нові санкції, і Україна має отримати більше зброї, щоб звільнити свою територію. Ми повинні сказати ні російському шантажу”, – заявив латвійський міністр.

До того ж зазначимо, що Україна прагне відновити свою територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах 1991 року, жодна угода, яка базувалася б на територіальних поступках з нашого боку, неможлива.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час панельної дискусії Ради міжнародних відносин, передає  пресслужба МЗС.

“Ключовим моментом для України є відновлення нашої територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах 1991 року. Не може бути жодної угоди, яка базувалася б на територіальних поступках з боку України”, – наголосив міністр.

Коментуючи можливі сигнали росії про нібито готовність до переговорів, Кулеба закликав насамперед ставити собі питання, чому росіяни надсилають чи надсилатимуть такі сигнали. На його переконання, це може свідчити про скрутне становище рф на фронті та бажання виграти час.

Глава української дипломатії розповів про контрнаступ України на сході та півдні, де Збройні сили звільняють українські території.

Міністр висловив вдячність США, наголосивши, що жодна країна не зробила так багато для посилення України: рішення про постачання гаубиць та РСЗВ HIMARS стали переломними у ході війни.

За його словами, пріоритетом української дипломатії нині є забезпечення українського війська всім необхідним для подальших перемог над рф на полі бою, що також сприятиме посиленню дипломатичної позиції України.

Міністр також вкотре закликав уряди європейських країн пояснювати власним громадянам, що причиною економічних та енергетичних викликів, які постають перед Європою, є не Україна чи санкції проти рф, а російська збройна агресія, яка загрожує як Україні, так і ЄС.

“Наш головний месидж насправді дуже простий: ми всі в одному човні, і російська атака – це не лише атака на Україну. Це атака на світоустрій”, – сказав Кулеба, додавши, що усі, хто хоче, аби у світі існували якісь правила, мають об‘єднатися навколо підтримки України..

“Тим більше що Україна перемагає, а підтримувати переможця завжди приємно”, – додав Кулеба.

 Нагадаймо, що Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що президент Росії Владімір Путін своїми заявами щодо нібито неефективності “зернового коридору” хоче шантажувати світ голодом, вимагаючи поступок в обмін на продовження домовленості.

“Тому інтерпретувати ці слова Путіна можна тільки одним чином: він готується поновити шантаж світу голодом і вимагати для себе чергових поступок – очевидно, під листопад, коли завершується дія нинішньої домовленості”, – додав глава української дипломатії.