Там летіло командування? ЦЕ ТРАУР: літак рухнув разом зі всіма – МАСШТАБНИЙ РОЗГРОМ АВІАЦІЇ, деталі в нас!

Сьогодні 29 лютого – дата, що випадає раз на чотири роки, але навіть цей день вже ознаменувався для росіян день із втратою чергового літака.

Про це повідомив Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у своєму телеграм-каналі.

«Мінус Су-34 на Східному напрямку! Дякую за роботу!», — написав він.

Черговий удар по командуванню РФ?

Що цікаво — за останні 10 днів українськими захисниками було знищено одразу 10 літаків противника, на деяких з них перебували представники командування ворога і відбули у свій останній політ. Серед них, зокрема, літак ДРЛВ А-50, який було збито над Азовським морем. Тільки 27 лютого Сили оборони «приземлили» два російських Су-34.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат каже, що така кількість знищених бортів зменшить спроможності ворога. За його словами, ворог деякий час не буде використовувати свою авіацію близько до наших кордонів.

З чим це пов’язано? В першу чергу — на рік Росія здатна виготовити лише до трьох одиниць цих літаків. На сьогодні у Росії на озброєнні десятки Су-34. І при цьому лише за останні декілька днів — 10 бортів ЗСУ мінуснули. А виробити заміну знищеним літакам не так вже просто.

Виробництво займає великий час, особливо в умовах санкцій. Їм потрібні імпортні компоненти, але на жаль, вони продовжують виробництво. Минулого року в РФ виготовили партію з двох-трьох Су-34, – додав Ігнат.

Всі вони можуть бути залучені не тільки у бойових діях в Україні, а й в інших країнах (наприклад, Далекого Сходу). Важливо додати, що цей літак доволі дорогий. Ціна Су-34 – 50 млн дол. Виходить, за декілька днів ЗСУ приземлили 5-річний запас ворога по виробництву даних бортів, а разом з ними і екіпаж, в тому числі з командуванням