Там справжнє пекло! Кривавий наказ Путіна – вже в Бахмуті: вуличні бої? Переможемо!

держава-терористка робить все, аби досягти ход якихось “перемог” у загарбницькій війні проти України

Так, зараз найнапруженіші бої тривають на напрямку Бахмут – Соледар. Перші дві лінії Збройних сил Росії кидаються на смерть, щоб виснажити Сили оборони України, потім в бій вступає третя.

Про це в етері одного з телеканалів розповів колишній командир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Найважча ділянка Бахмут – Соледар, це єдина частина фронту, де росіяни продовжують наступати, а ми в обороні. Те, що там відбувається, — це один в один те, що ми читали про Сталінградську битву. Там триває бій за кожен окремий будинок: один будинок наш, інший будинок у руках ворога, відстань між позиціями 30-50 метрів. Це сусідні будинки і водночас ідуть і рукопашні бої, у дуже близькому контакті, і працює артилерія”, — розповів він.

Дикий підкреслив, що артилерія ЗС РФ працює по житлових кварталах, де українські військові та російські окупанти перебувають вперемішку.

“Те, як вони там наступають це класика з Другої світової війни: “російська тришаровка”, коли перші дві хвилі солдатів наперед кидаються на смерть, щоб у наших захисників почали закінчуватися боєприпаси, і перегрілась зброя. Тільки тоді третьою хвилею підходять ті, хто вступає у прямий бойовий контакт. У перших двох хвилях вони женуть мобілізованих та зеків, а третьою хвилею підтягуються професіонали з ПВК “Вагнер”, які вміють воювати і займалися цим у багатьох країнах світу”, — підсумував Євген Дикий.

Окрім того, військовий аналітик Юрій Федоров прокоментував ситуацію на фронтах України, заінтригувавши прогнозом на найближче майбутнє. Одна з ключових тез політолога: “Все говорить про те, що наступний наступ російських військ буде саме на Донбасі, тому що Путін наказав: треба захопити всю Донецьку область”.

Військовий експерт пояснив, що армія РФ отримала наказ не лише захопити всю Донецьку, а й Луганську області. Це першорядне завдання, поставлене перед окупантами, але наразі за фактом має місце масова загибель мобілізованих із РФ на Східному фронті України.

Юрій Федоров припустив, як далі розвиватимуться події на фронтах України: “Що стосується подальшого, так, російські війська перекидаються на ці напрямки, але і ЗСУ вивільнили значні підрозділи, значні частини та кілька з’єднань, які раніше знаходилися на правому березі, і їх теж перекидають туди, де, по-перше, готується наступ росіян, по-друге, у ті райони, де, як я можу припустити, готується наступ Збройних сил України”.

“От складається зараз дуже цікава ситуація, де можна досить добре прогнозувати дії росіян (це зрозуміло, це Донбас), але складно прогнозувати дії ЗСУ, і це добре, тому що якщо противник здатний прогнозувати ваші дії, то це означає, що ви погано плануєте або погано готуєтеся до тих чи інших операцій”, – підсумував російський політолог.

Раніше військовий аналітик погодився з припущеннями про те, що Україна має власні безпілотники великої дальності і вони можуть бути застосовані по території Росії.

“Раз по Севастополю вдарили і якщо є власного виробництва безпілотники, то чому не по Москві? Долетіти – долетить. Зроблять це в Україні чи не зроблять, це питання, яке треба ставити”.