Тарифи на теплопостачання: Андрій Рева анонсував чергові зміни для українців

Кабінет міністрів планує визначити граничний тариф на тепло. У регіонах постачальники не зможуть встановлювати тарифи вище цього рівня.

"Уряд проведе аналіз і визначить максимально допустимий тариф на тепло для населення", – заявив міністр соцполітики Андрія Рева на урядовій нараді з формування тарифів на місцях.

Він наголосив, що за рахунок бюджетних коштів постачальники більше не зможуть покривати свою безгосподарність.

На його переконання, ситуація, коли облгази виставляють споживачам, які не мають лічильників, віртуальні рахунки за 30 місяців після рішення суду, яким було скасовано рішення про зниження Кабміном норми споживання газу, є ненормальною та незаконною. Але й для тих, хто лічильники у домогосподарствах має, також не все чесно.

“Вони їм донараховують суми не ті, які є по лічильнику. А з певним коефіцієнтом. І це називається "приводити об'єми природного газу до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків". Увага, ось така “схема”. Умовно кажучи, людина спожила 100 куб м. газу по лічильнику, а їй виставлять рахунок на 130, пояснюючи це тим, що приводять розміри до стандартних умов”, – обурився Рева.

З 1 січня на 22% подорожчали тепло і гаряча вода. Тариф на централізоване опалення для будинків з лічильниками склав 1654,41 грн за 1 Гкал. Було 1354,78 грн. На гаряче водопостачання при наявності лічильника і рушникосушки зріс до 97,89 грн за куб. м. Раніше було 80,59 грн.