Тарифи перевірять! Просто зараз – Шмигаль випалив, проведуть аудит. “Нафтогаз” трясе – термінове звернення

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив міністру енергетики Юрію Вітренко спільно з Антимонопольним комітетом України (АМКУ) провести аудит складових цін на газ для побутових споживачів (населення) які в січні 2021 року мають піднятися на 14%.

Про це глава уряду написав у своєму телеграм-каналі.

“Необхідно провести аудит формування тарифів і зниження тих складових тарифу, які є несправедливими і невиправданими з точки зору ринку. Це стосується і питання тарифу на транспортування газу і газових коефіцієнтів”, – йдеться в повідомленні.

“Також Міненерго до 25 січня 2021 повинен представити на розгляд уряду і РНБО оновлений паливно-енергетичний баланс України. Оновлення балансу має показати всім українцям, що уряд розуміє проблеми галузі і шукає компроміс між соціальною складовою і інтересами бізнесу”, – додав Шмигаль.

Також прем’єр повідомив, що “Нафтогаз” пропонує до продажу для побутових споживачів природний газ за однією з найнижчих цін на ринку. У зв’язку з цим Денис Шмигаль сам подав заявку на обслуговування в державній компанії.

“Нещодавно я особисто подав заявку на зміну постачальника газу, зробив це онлайн за кілька хвилин, і порахував, що економія для мого домогосподарства складе близько 30%. Сьогодні у нас ринок і різні постачальники газу пропонують різні ціни. На щастя, сьогодні дуже оперативно і легко, наприклад, через додаток Приват24 або на сайті “Нафтогазу” можна дуже швидко реєструвати заявки на зміну договору”, – зазначив Шмигаль.

Також під час засідання уряду він повідомив наступне:

“У серпні цього року було скасовано режим ПСО для ринку газу. Фактично, відбулася лібералізація ринку, коли споживачі отримали право вільно вибирати постачальника газу. Зараз чи не ціни для побутових споживачів пропонує державний НАК” Нафтогаз “.

Тому закликаю український вибирати для себе кращого постачальника і не переплачувати тим, хто все ще намагається спекулятивно заробити на цінах на газ “, – сказав Шмигаль.