Телеканал оштрафували! Поширення російської пропаганди – з соратника Медведчука, піде слідом за NewsOne

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати позапланової безвиїзної перевірки ТОВ «НАШ 365» (логотип «НАШ»), м. Київ, і за порушення вимог українського законодавства застосувала до мовника попередження і штрафну санкцію на суму понад 110 000 грн.

Про це повідомляє пресслужба регулятора. 

«Позапланову безвиїзну перевірку мовнику було призначено за результатами моніторингу ефіру телеканалу за 4 лютого 2021 року. У цей день зафіксовано пряму трансляцію передачі «Марафон» о 15:04, у якій брав участь народний депутат України VII та VIII скликань Євген Балицький (повтор передачі – 5 лютого о 01:21)», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у прямому ефірі Балицький поширював твердження і наративи пропаганди РФ про «зовнішнє управління» в Україні, що, на його думку, створює значну соціальну, національну напруженість, унеможливлює реалізацію соціально-економічних програм, перешкоджає спільним діям органів державної влади із громадськістю, веде до загострення протистояння різних соціально-політичних груп у суспільстві.

Також у його висловах зафіксовано намагання спотворити історичні факти та події в Україні. Балицький, зокрема, говорив про нібито причетність українців до трагедії Бабиного Яру, вживав словосполучення «так званий Голодомор», заперечував значення подій Революції гідності тощо, заявляє регулятор.

Також стало відомо, що посаду генерального продюсера телеканалу НАШ зайняв політтехнолог Володимир Грановський. Про це повідомляється в Telegram каналу.

Раніше Грановський працював з каналом Інтер і каналом NewsOne соратника депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука Тараса Козака.

Зокрема, на телеканалі Інтер Грановський займав посаду радника Голови Правління (2006 рік) і члена Правління телеканалу (2007 рік).

У 2017-2018 роки Грановський керував проєктом політичного ток-шоу Український формат на телеканалі NewsOne.