Телемарафон все!? ЗЕ грюкнув по столу: прикрити лавочку-впали нижче плинтуса, каюк недожурналістиці!

Нардеп Юрчишин зазначив, що телемарафон «Єдині новини» може продовжувати мовлення лише до кінця 2024 року. Якщо за цей час довіра громадськості до програми не збільшиться, його доведеться закрити.

Головний аргумент Юрчишина полягає в тому, що зі скороченням міжнародної допомоги, що впливає на обороноздатність країни, фінансування телемарафону стає недоцільним. Зокрема, зменшення фінансування може негативно вплинути на збройні сили України.

Політик наголосив, що телемарафон буде продовжувати роботу до кінця поточного року, оскільки на його мовлення передбачені кошти в державному бюджеті. Проте наприкінці 2024 року буде здійснено перегляд продовження роботи телемарафону.

«Чому 2024 рік стане вирішальним? Бо у нас скорочується міжнародна фінансова допомога. Як наслідок – суттєво скорочується наша економіка. Це брак коштів по всіх напрямах. А в нас у першу чергу забезпечення Збройних Сил. І у нас мають бути гроші на снаряди для ЗСУ і на перезарядку Patriot», — пояснив Юрчишин.

Юрчишин також зазначив, що у зв’язку зі скороченням міжнародної фінансової допомоги та загальною економічною нестабільністю в Україні, важливо раціонально розподіляти ресурси, надаючи перевагу фінансуванню обороноздатності та інших стратегічно важливих секторів.

У листопаді минулого року Єврокомісія наголосила на необхідності відновлення незалежного медіаландшафту в Україні. Також, в ОП стверджують, що телемарафон є важливим інструментом інформаційної боротьби з Російською Федерацією.

Нещодавно на сайті уряду була опублікована петиція, в якій закликали перерозподілити кошти з телемарафону на потреби Збройних Сил України. Петиція набрала достатню кількість підписів для розгляду.