Тепер чекає суд! Впливового чиновника спіймали на гарячому. “Займався вимаганням”. Подробиці спецоперації

У Харківській області чиновник Регіонального офісу водних ресурсів, який погорів на 135 тис. грн неправомірної вигоди, буде відповідати перед законом

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

До суду направлено обвинувальний акт відносно чиновника керівного складу Регіонального офісу водних ресурсів в Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України)

До правоохоронних органів звернувся громадянин з інформацією про те, що посадові особи Регіонального офісу водних ресурсів в Харківській області вимагають грошові кошти за підписання договорів щодо розпорядження (оренда і користування) майном зазначеної державної установи.

Правоохоронцями задокументовано факт одержання неправомірної вигоди зазначеною посадовою особою. 3 квітня 2020 року чоловіка затримали на одержанні неправомірної вигоди в сумі 135 тис. грн.

Досудове розслідування здійснював Дергачівський відділ поліції ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження – Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.