Тепер офіційно! СБУ влетіло: заборонили в’їзд! Цілих три роки-російський співак не чекав.

Служба безпеки України в коментарі виданню “Детектор медіа” підтвердила інформацію про те, що заборонила  Філіпові Кіркорову в’їзд в Україну. Російський співак  щонайменше 3 роки не зможе в’їхати в Україну. 
Як підкреслили у спецслужбі, це рішення ухвалили 7 червня цього року.
https://www.youtube.com/watch?v=bhQWUnrRzI4&t=106s

“В інтересах забезпечення національної безпеки України та керуючись ч. 1 і ч. 3 ст. 13 закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, 7 червня 2021 року Службою безпеки України було прийнято рішення про заборону в’їзду”, – зазначили у СБУ.

Про те, що Кіркорова занесли до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, стало відомо 23 червня цього року. 

Міністерство культури та інформаційної політики 27 червня видалило Кіркорова із цього списку. Пресслужба СБУ, коментуючи видалення, заявила, що “потребує додаткової обробки даного питання у зв’язку із судовими прецедентами”.

2015 року Кіркоров в інтерв’ю журналу Super заявляв, що якщо його занесуть в український чорний список артистів, то він  пишатиметься цим.

Артист говорив у січні, що останні сім років не може в’їжджати на територію України, хоча у списку діячів культури, які становлять загрозу нацбезпеці України, його досі не було.

Кіркорова також занесено в базу даних українського сайта “Миротворець” за незаконне відвідування окупованого Росією Криму. У березні 2021 року Кіркоров у публікації на своїй сторінці в Instagram назвав Крим “російським”.