Термінова заява! Аваков на засіданні уряду сказав ТАКЕ….Від чого вуха в’януть!!!

Аваков: Радикали і маргінали не будуть панувати на наших вулицях

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що для штурму офісу Організації українських націоналістів 9 травня були вагомі підстави, – Корупція Інфо

Популярне: Зустріч, яка увійде в історію: Про що Клімкін договорився з Трампом. Цього Україна чекала давно!

Про це він сказав на засіданні уряду 11 травня.

Аваков відкинув звинувачення у безпідставності дій правоохоронців. Міністр пообіцяв оприлюднити "підстави" найближчим часом.

"На те були вагомі підстави. Вважаю, що ми прийняли вірне рішення…. В момент, коли там збирався натовп поліцейські побачили, що у вікні офісу ОУН стоїть людина в камуфляжній масці, а на плечі в неї – гранатомет. Треба було приймати рішення, яке поліцейські й приняли: зайти в приміщення і локалізувати цю проблему", – розповів глава МВС.

За словами Авакова, в офісі ОУН було знайдено пустий тубус.

"Але ми не могли знати, чи він пустий, чи готується постріл. Нагадаю, що це було в центрі міста. Ми приймали рішення не допустити високого ризику зіткнень у столиці", – додав він.

"Я цілком відкидаю будь-які інсинуації з боку ультра-радикалів і хочу сказати: маргінали і радикали не будуть панувати на наших вулицях", – заявив також Аваков.

В свою чергу радник глави МВС Зорян Шкіряк виклав у Facebook фотографію активіста ОУН із гранатометом.
 
"В руках одного з "мирних активістів" гранатомет "Муха" направлений в натовп. В ході невідкладного обшуку, що відбувався в рамках чинного законодавства, з'ясувалося, що тубус, на щастя, виявився порожнім. Виникає питання, а якби ні?!… Хто міг знати, що в голові у цього "патріота" з гранатометом в руках. Так як повинна була діяти поліція?", – зазначає Шкіряк

Як відомо, у Києві під час масових акцій до 9 травня невелика група молодих людей з символікою ОУН розгорнула прапори на верхньому поверсі триповерхової будівлі на вулиці Мазепи, 6а, закликаючи не допустити акції проросійських сил. Будівлю оточили поліцейські, а близько 30 правоохоронців зайшли до приміщення, щоб унеможливити провокації молодиків.