Термінове РНБО! Чергове засідання – візьмуться за махінаторів. Зеленський дотисне – країна на ногах!

Цього тижня має відбутися чергове засідання Ради національної безпеки і оборони України. Засідання РНБО може відбутися в четвер, а не в п’ятницю.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в Офісі президента.

За словами співрозмовника видання, засідання РНБО може пройти або в п’ятницю, або в четвер.

Конкретний порядок денний майбутнього засідання РНБО, як зазначило джерело, ще опрацьовується.

Інформацію про чергове засідання РНБО підтверджує і екснардеп Ігор Мосійчук у своєму телеграмі.

“За інформацією наших джерел в ОП, на цей четвер готується засідання РНБО на якому серед інших питань можливо почнеться розгляд питання введення санкцій проти земельних латифундистів які сформували свої величезні банки землі за рахунок незаконних схематозів.

Санкції планується накласти на юридичних та фізичних осіб коло яких у своєму виступі на форумі «Україна 30» окреслював міністр агропромислової політики Роман Лещенко”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міністр аграрної політики Роман Лещенко в інтерв’ю «Лівому берегу» розповів, яким чином найкращі землі були відчужені та як покарають махінаторів.

За словами Лещенка, усе найбільш цінне було розграбоване по всій країні.

«Це була схема, за якою відпрацьовували відчуження цих земель. Тому ми зараз разом із Держгеонадра проводимо обмін інформацією», – підкреслив міністр.

«До цих справ причетна величезна кількість чиновників. За результатами незалежного міжнародного антикорупційного аудиту ми оприлюднимо відповідні списки власників земель і пов’язаних сіток осіб, причетних до цих махінацій, схеми, за якими здійснювалось виведення земель із державної в приватну власність, та відобразимо це на публічній карті порталу Національної інфраструктури геопросторових даних», – наголосив Лещенко.

Він запевнив, що в свою чергу правоохоронні органи проведуть відповідну аналітичну та процесуальну роботу з метою подачі даних матеріалів РНБО на предмет загроз національній безпеці щодо втрати значних масивів державних земель.

«За результатами колегіального розгляду РНБО прийматиме відповідні рішення. За яким принципом будуть формуватися списки махінаторів, чи будуть пороги вкраденого; до списків потраплять тільки власники награбованого чи також службовці, які сприяли махінаціям – питання вже правоохоронних органів», – переконаний міністр.

Роман Лещенко повідомив, що практично в кожній області за перевіреною схемою відбувався процес відчуження. «Дуже якісні каолінові глини для виготовлення керамічної плитки по два гектари всі приватизували. І потім успішно продають інвестиційні проєкти під будівництво заводів із виробництва плитки», – розповів деталі міністр.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.