Термінове звернення ЗСУ! Прямо з Соледару – вся правда: українці затамували подих! Знати всім!

Зараз на Сході нашої країни триває важка позиційна війна. Наші захисники дають гідну відсіч ворогові

Про це розповів офіцер батальйону “Свобода” Нацгвардії Андрій Іллєнко в етері українського телеканалу.

“На Сході тривають важкі бої. Війна на Бахмутському напрямку має інтенсивний, жорсткий характер. Ворог постійно намагається здійснити штурмові дії та веде артилерійський вогонь. Попри те, що ворог намагається кожного дня наступати та атакувати, українська оборона стоїть міцно, фронт тримається”, – підкреслив Іллєнко.

До всього, офіцер батальйону “Свобода” Нацгвардії також додав, що всі підрозділи ЗСУ виконують завдання.

“Немає ніяких загроз оточень та критичних ситуацій. Хоча ситуація, звичайно, дуже важка. Ворог зазнає величезних втрат. Хочу відзначити героїзм українських захисників, які мужньо виконують свій обов‘язок. Триває важка позиційна війна”, – наголосив Іллєнко.

Водночас додамо, що тих цілей, які держава-терористка ставила перед собою у війні проти України, вона не досягла. І якихось переломних моментів досягти вже не зможе.

Таку думку озвучив член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі телеканалу.

Він вважає, що синергія зусиль Заходу та України у протистоянні Росії дає змогу говорити про те, що Третьої світової війни не буде.

“Третьої світової війни не буде, оскільки Російська Федерація вже програла в Україні, про це говорять практично всі міжнародні аналітики. Тих цілей, які РФ ставила перед собою, вона не досягла і не досягне. Є тільки якісь ситуативні досягнення, які вона намагається продемонструвати, як стратегічні. Але вони такого значення точно не мають, тому що бої за Бахмут, за Соледар на Донеччині тривають уже пів року. І всі ці пів року, якщо подивитися пропагандистські канали Росії, вони звітують про те, що ось уже і Бахмут “оточений і взятий”, і Соледар. Менше з тим, ми ведемо бій. І вся ця ситуація свідчить про те, що Росія жодних переломних моментів у війні проти України досягти вже не зможе. А допомога Заходу в усіх її проявах забезпечить нашу швидшу перемогу”, — поділився думкою Веніславський.

До всього, він наголосив: Україна героїчним прикладом боротьби за свою незалежність, територіальну цілісність змінила загальноприйняту картину світу, картину устрою взаємовідносин на європейському континенті та в глобальному масштабі.

Веніславський нагадав, що Росію раніше сприймали як досить серйозну державу, яка має можливість впливати на будь-які ситуації, події, воєнні дії, політичні в усьому світі.

“Після того, як Росія продемонструвала свою нездатність досягати цілей, задекларованих і неодноразово озвучених у публічній площині, увесь світ побачив, що РФ — це мильна бульбашка, яку пропаганда роздмухала до небачених розмірів, і які під собою підґрунтя не мають. І хвалена міць російської армії теж уже для всіх зрозуміла. Тому Україна своїм прикладом консолідувала, за великим рахунком, увесь цивілізований світ, який дотримується цінностей, свободи, демократії, прав і свобод людини”, — акцентував депутат.

Світ розуміє, що зло, яке асоціюється з РФ сьогодні, необхідно ліквідувати або максимально нівелювати, підсумував Веніславський.