Терміново! 40 тисяч в котлі – КОРИДОРУ НЕ БУДЕ: увага всього світу ТАМ! Кільце замкнулося!

Наразі в районі Бахмута воює понад 40 тисяч російських окупантів. Щоденно ворог зазначає втрат на цьому напрямку. 

Про це в інтерв’ю одному з українських ЗМІ розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий. Він додав, що у цій частині фронту знаходиться приблизно 250 танків, до 300 артилерійських гармат і до 150 РСЗВ. 

“Що стосується втрат, учора Джо Байден сказав про приблизно 100 тисяч пораненими та вбитими. Перед тим контрадмірал Джон Кірбі теж казав про 100 тисяч, з яких, за його словами, 20 тисяч точно летальні жертви. Наш міністр оборони Олексій Резніков називав втрати в 70 тисяч, але, можливо, він говорив про меншу ділянку”, – зазначив Череватий. 

За його словами, всі ці цифри абсолютно релевантні з огляду на їхні щоденні втрати. Йдеться про понад 100 вбитими й стільки ж – пораненими. 

“Цифра за останню добу (21-22 травня) – 120 вбитих та 144 поранених. Це якраз середньостатистичний показник. Це мова про Бахмут та околиці”, – розповів речник. 

Також цілком очевидно, що зусилля Росії з захоплення Бахмута в Донецькій області призвели до того, що підрозділи ПВК “Вагнера” були розбиті, а підготовку до контрнаступу ЗСУ “ускладнено”. Таку думку в коментарі Sky News озвучив британський генерал у відставці Річард Берронс. 

Експерт наголосив, що Москві довелося перекинути “дорогоцінні резерви людей”, щоб зупинити просування українських сил біля Бахмута. 

“Це стало культовим боєм між двома сторонами, в якому вони кинули в бій тисячі людей, і в результаті, по суті, нічия, але втрати з обох сторін феноменальні. Росії довелося перекинути дорогоцінні резерви людей і боєприпасів, щоб зупинити рух українців на північ і південь від міста, що ускладнило їхню підготовку до наступу, але наступна велика справа — контрнаступ України”, – зазначає він. 

Берронс констатує, що в боях за Бахмут ПВК “Вагнера”, яка брала активну участь у спробах росіян окупувати місто, була “розбита”.  

“Головне, що з цього випливає, це те, що ПВК “Вагнера” хоча б на час виходить з боротьби – її зламав Бахмут”, – додає він. 

Про те, що найманці ПВК “Вагнера” зазнають величезних втрат зокрема не можуть мовчати і самі представики компанії. 

Так нещодавно рекрутер російської терористичної приватної військової компанії “Вагнер” під час розмови з журналістом проговорився про величезні втрати серед бойовиків Євгена Пригожина. 

Навпаки, тепер “новобранців” заздалегідь попереджають про їхню сумну перспективу, якщо вони погодяться поїхати воювати до України. 

Журналіст зателефонував представникові “вагнерівців” і вдав, що хоче стали членом цього терористичного угруповання. Рекрутер під час розмови проговорився про величезні втрати серед бойовиків “Вагнера” в Україні. 

Так, на запитання, де можна заробити більше, воюючи в Україні чи в Малі, рекрутер заявив, що “українську премію витрачатимуть родичі, а африканську витрачатимеш ти сам”. Таким чином “новобранцеві” натякають, що можливість вижити у найманців в Україні вкрай низька. 

Цю тезу можна підтвердити нещодавніми заявами лідера “вагнерівців” Євгена Пригожина, який нещодавно заявляв, що його бойовикам треба відійти з Бахмута, щоб “зализати рани”. 

Також журналіст під час розмови зʼясував, що до лав “вагнерівців” беруть всіх підряд через ту саму низьку виживаність. Зокрема, до “вагнерівців” готові взяти людину навіть за умов непогашеної судимості, нацистських татуювань, а також якщо кандидат перебуває в розшуку. 
Тож не дивно, що така кількість саме вагнерівців загинула під Бахмутом.