Терміново! Данілов вмазав – просто під час РНБО, Зеленський влетів: олігархів доб’ють. Вже завтра

Рада національної безпеки й оборони збереться на чергове засідання 16 липня в Києві. Раніше анонсувалося, що воно відбудеться в одному з обласних центрів України.

Про зміну планів повідомило видання “РБК-Україна” з посиланням на власні джерела. Згодом це підтвердилося інформацією на сайті Офісу президента. За підсумками засідання на Банковій пройде брифінг, він запланований на 18 годину.

Причина зміни місця проведення засідання РНБО – невідома. Про те, що члени РНБО зберуться поза межами Києва, на брифінгу 12 червня повідомив секретар Радбезу Олексій Данілов.

Також тоді він розповів, що 16 липня можуть прозвучати перші прізвища олігархів. Про це чиновник заявив журналістам, відповідаючи на питання, чи будуть оголошені перші 13 прізвищ олігархів, про які раніше говорив Данілов.

“Давайте дочекаємося засідання в п’ятницю, і, я думаю, ви почуєте певні новини з цього приводу”, – сказав Данілов.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, чи буде оприлюднено список олігархів у п’ятницю, Данілов сказав: “Все, що я міг сказати, я вам сказав”.

У свою чергу, як повідомляє телеграм-канал Крокодил в п’ятницю буде гаряче, адже Ярославський повинен потрапити на олівець РНБО. ЗМІ проаналізували бізнес-діяльність харківського олігарха Олександра Ярославського і прийшли до висновку, що зараз він головний представник інтересів «гаманців Путіна» в Україні.

Бізнес-коріння Ярославського дійсно тягнуться до Росії, що навіть було відображено в назві його головної компанії «Українсько-Сибірської інвестиційної корпорації». Проживаючи в Росії, Ярославський завів дружбу з Романом Абрамовичем і став кумом Олега Дерипаски. Для останнього Ярославський скуповував акції Миколаївського глиноземного заводу.

Харківський тракторний завод (ХТЗ), викуплений Ярославським, також призначався до перепродажу Дерипасці, а потім вже після початку війни обладнання ХТЗ мало не вивезли в Росію, але вчасно втрутилася СБУ. Ще один актив Дерипаски, який «врятував» від санкцій Ярославський, ставши його формальним власником – страхова компанія «ІНГО Україна».

Точно так само Ярославський після 2014-го рятував в Україні і бізнес Абрамовича, «переписуючи» його активи на себе – наприклад, ті що належали групі “Євраз” Романа Абрамовича, Олександра Абрамова і Олександра Фролова гірничо-збагачувальний комбінат «Суха Балка» і Дніпровський металургійний завод. Намагався Ярославський разом з китайцями й відвести під росіян «Мотор-Січ» і Харківський авіазавод.

На Заході й Дерипаска, і Абрамович однозначно вважаються «гаманцями Путіна», а ось їх представнику в Україні Ярославському поки вдається маскуватися під “патріота” і навіть присмоктатися до міського бюджету Харкова, який він «освоює» через тимчасового мера Ігоря Терехова. Однак робота Ярославського на Росію стає вже настільки очевидною, що, швидше за все, РНБО після санкцій проти Харківсько-російського бізнесмена Павла Фукса почне придивлятися і до його знайомого Ярославського.

До слова, раніше народні депутати у першому читанні ухвалили президентський законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Згідно із законом, рішення про включення до Реєстру олігархів приймає Рада національної безпеки й оборони на підставі подання Кабміну, члена РНБО, НБУ, СБУ або Антимонопольного комітету. Вводить в дію рішення РНБО президент. Воно набирає чинності після його офіційного опублікування.

Положення про формування Реєстру олігархів також затверджує РНБО. Воно має цілодобово бути доступним на сайті Радбезу.

Якщо особа потрапила до цього переліку, то до неї застосовують ряд обмежень.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.