Терміново! До КНУ імені Шевченка “навідалося” СБУ. Проводять обушуки, вхід обмежили

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка вранці 4 червня почалися обшуки. Наразі немає конкретної інформації, з якої причини правоохоронці прийшли до вишу.

До університету, за попередньою інформацією, прийшли правоохоронці Нацполіції та СБУ. Про обшуки 24 каналу стало відомо з власних джерел.

Наразі немає конкретнішої інформації про причини візиту правоохоронців до університету. Відомо, що прийшли саме до центрального, так званого червоного корпусу.

У пресслужбі відомства наразі зазначили, що не коментують ситуацію і не можуть сказати, у якому саме корпусі проводять обшуки.

До червоного корпусу наразі пускають лише за перепустками. На місце прибув адвокат, який не представився, чиї інтереси захищає та у чому суть обшуків. Ситуацію він відмовився коментувати.

Пізніше цю інформацію підтвердила спікерка Нацполіції Оксана Блищик.

“Слідчі дії проводяться у рамках розслідування кримінального провадження за ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. – Ред.)”, – сказала вона, не уточнивши причини обшуків.

Нагадаємо, до Національного центру Олександра Довженка в Києві 28 травня навідалися правоохоронці з обшуками.