Терміново! “Хід конем” від РФ – вивозять дипломатів. Ситуація досягла апогею – на порозі війни?

22 лютого Міністерство закордонних справ Росії прийняло рішення про евакуацію дипломатичних співробітників з міст України через нібито загрозу їхньому життю та безпеці. 

Про це йшлось на офіційному сайті МЗС РФ.

“З 2014 року неодноразові напади зазнавали посольство Росії в Києві та генеральні консульства нашої країни в Одесі, Львові та Харкові. Провокації регулярно влаштовувалися щодо Російського центру науки і культури, завдано шкоди здоров’ю його керівнику, а також завдано шкоди майну Центру.

Об’єктами агресивних процесів ставали і російські дипломати. На їхню адресу надходили погрози фізичної розправи. Здійснювалися підпали їхнього автотранспорту. Попри свої зобов’язання щодо Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини київська влада не реагувала на те, що відбувається”, – йдеться у повідомленні країни-агресора.

МЗС зазначає, що їхнє завдання нібито – “піклуватися про дипломатів та співробітників”, “захищати їхнє життя та безпеку”, тому прийнято рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ в Україні, яка буде реалізована “найближчим часом”.

“За обставин, що склалися, наше першочергове завдання – подбати про російських дипломатів і співробітників Посольства та Генеральних консульств. Для захисту їхнього життя та безпеки керівництвом Росії було прийнято рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ на Україні, яка буде реалізована найближчим часом”, – повідомляють там.

Нагадаємо, що 22 лютого РФ визнала незалежними тимчасовано окуповані області Донецької та Луганської областей України та ввела війська під виглядом “миротворців”. У США такі дії назвали вторгненням. 

Також Росія заявила, що навіть після вторгнення військових на Донбас не думає про розрив дипвідносин з Україною.