Терміново! Інтер – все, Льовочкін в істериці: вслід за Фірташем! Це розгром, кримінальні справи

Якби президент України Володимир Зеленський вів реальну боротьбу з олігархами, то він би націоналізував обласні газові компанії, які контролюють бізнесмени Дмитро Фірташ та Сергій Льовочкін. Про це в своєму блозі на сайті “Апостроф” розповів політичний експерт Денис Покровщук.

Так, Зеленський і РНБО ввели санкції проти газового олігарха Дмитра Фірташа. На думку блогера, скоро на сайті ОП опублікують відповідний указ: який саме бізнес заблокували у Фірташа, а особливо — торкнулися санкції його медіаактиву — каналу “Інтер” і активів його найближчого соратника — Сергія Льовочкіна. Далі блогер пояснює, чому так важливо звернути увагу на те, за що конкретно Рада вводить санкції проти Фірташа.

“Санкції Фірташу прилетіли саме за торгівлю титаном з підприємствами оборонної промисловості Росії. Дійсно, це держзрада і фінансування тероризму. Навесні цього року група Фірташа/Льовочкіна в обмін на зусилля по розвалу ОПЗЖ отримала в користування чергову ділянку з покладами титанових руд у Житомирській області. А значить, повинні анулювати дозвіл на видобуток титану “, — уточнює Покровщук.

За його словами, санкції проти Фірташа повинні автоматично означати санкції проти медіаактиву Фірташа / Льовочкіна — каналу “Інтер”.

“Адже, “Інтер”- це проросійський пропагандист, який впроваджує в суспільство проросійські наративи, а його власники — підсанкційні олігархи, які торгують з Росією і можуть бути залучені до держзради”, — вважає Денис Покровщук.

Третє на що звертає увагу блогер, це те, що Фірташ і Льовочкін спровокували тарифну кризу в Україні, задерши ціни на газ і його доставку.

“Через це відбувся тарифний майдан, а влада була налякана і пішла на поступки за рахунок державного “Нафтогазу”. Тобто, Фірташ/Льовочкін не постраждали, а за підвищення тарифів заплатять з держскарбниці. Якщо Зеленський хоче приборкати олігархів, перше, що він повинен був зробити — націоналізувати облгази. Це дало б негайний ефект до зниження цін на газ для українців”, — вважає політичний експерт.

На його думку, якщо Зеленський “не грає в піддавки з газовими олігархами”, то він зобов’язаний закрити “Інтер”, відібрати ліцензії на видобуток корисних копалин, націоналізувати облгази й порушити кримінальні справи проти Фірташа та Льовочкіна.

Нагадаємо, раніше Рада нацбезпеки та оборони на засіданні запровадила санкції проти олігарха Дмитра Фірташа та російсько-українського бізнесмена Павла Фукса. За словами секретаря РНБО, йдеться про участь Фірташа у титановому бізнесі, зокрема, постачання сировини, яка йде, за даними української розвідки та спецслужб, на військові підприємства Росії.

Своєю чергою, олігарх Дмитро Фірташ заперечує звинувачення, про які йшлося у рішенні Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) щодо запровадження проти нього санкцій. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на заяву адвоката Фірташа Ленні Девіса.

«Пан Фірташ не отримав попередження і не мав можливості оскаржити звинувачення у Раді безпеки. Оскільки його не поставили до відома щодо рішення Ради безпеки, ми утримаємося від коментарів, за винятком того, що заявимо, що пан Фірташ категорично заперечує звинувачення, які, на його думку, невірні», – зазначив адвокат.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.