Терміново! Колони РФ з Маріуполя – жест доброї волі? Контрнаступ ЗСУ в дії, окупанти в істериці! Деталі!

На Донеччині російські загарбники почали виведення військової техніки з Маріуполя та відправку її в бік Бердянська.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

“Окупанти почали виведення військової техніки з Маріуполя. Навіть тієї, яка до того була окопана. Техніка рухається в бік Бердянська”, – написав Андрющенко.

Він також зазначив, що в Маріуполі загарбники вчергове посилюють контрпартизанські заходи. Так, посилено патрулі та блокпости майже у всіх районах міста, і вперше стаціонарний патруль спостерігається біля Драмтеатру. Перевірки всіх без винятку автівок, чергова хвиля обшуків та зломів квартир.

«Шукають схрони, обладнання зв’язку. Наслідки «розмінування» та «Ї-акції». Даремно. Ї-спротив зростає», – констатував радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста». Містяни чинять спротив «владі» – розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України.

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста.

Війна росії проти України сьогодні – не схожа на жодну із попередніх війн за останні 20-30 років. Саме тому не варто розраховувати на те, що росія підпише акт про капітуляцію, після того, як ми повернемо всі наші землі у кордонах 1991 року.

Про це під час стріму для 24 каналу розповів головний редактор Defence Express Олег Катков. Він також зазначив, що у матеріалі, який опублікував Залужний на Укрінформі, йдеться про те, що росія може вести дистанційну війну – в неї є всі засоби ураження для будь-якої точки в Україні.

“Припустимо, ми вийшли на наші кордони 1991 року, потрібно розуміти, що кремль не підійме білий прапор і не зупиниться”, – переконаний Катков.

За його словами, звільнення всієї території України, не може бути тригером для Кремля, аби прийняти капітуляцію.

За таких умов, Олег Катков каже, що ситуація може розгортатись так, що росіяни продовжать систематичні ракетні обстріли, наприклад.

“Саме тому, стратегічно правильним рішенням для нас, буде отримання високоточної далекобійної зброї”, – резюмує він.

Робота над цим питанням триває. Керівники ФРН, США, низки інших країн, а також НАТО обговорили подальшу підтримку України.

Про відповідну розмову поінформував журналістів речник федерального уряду.

Канцлер ФРН Олаф Шольц обмінявся думками щодо військової, гуманітарної та економічної ситуації в Україні під час відеоконференції з президентом США Джо Байденом та главами держав і урядів європейських і трансатлантичних партнерів, а також генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, зазначив речник.

За його словами, “федеральний канцлер домовився з європейськими та трансатлантичними партнерами продовжувати фінансово-економічну та військову підтримку України у зв’язку з російською загарбницькою війною та ефективно зменшувати наслідки російської агресії, наприклад, щодо світових поставок продовольства та цін на енергоносії, завдяки спільним зусиллям разом із зустріччю міжнародних партнерів”.