Терміново! Разумков зробив гучну заяву-новий закон, як в США і Європі. Такого ще не було-чекаємо

Незабаром у парламенті може з’явитися законопроект про лобіювання. Такий анонс зробив голова ВР Дмитро Разумков в ефірі «Радіо Свобода». Документ може з’явитися у парламенті вже скоро.

«Мені здається, що повинен бути закон про лобіювання. Не в тому негативному сенсі, який зараз у суспільстві. А в тому варіанті, який ми можемо бачити в США, в Європі, де лобісти відстоюють інтереси бізнесу, не порушуючи закон, вони декларують свої доходи, свої контакти. Це допоможе вивести в публічну площину той негатив, що поки присутній в українській політиці», – повідомив Разумков.

Він додав, що підготовка відповідної законодавчої ініціативи є питанням недалекої перспективи.

«Ми будемо займатися цим законопроектом. І незабаром він з’явиться в стінах Верховної ради України», – зазначив спікер Ради.

Відзначимо, Разумков також повідомив, що ВР до кінця поточної сесії розгляне в першому читанні проект закону про олігархів (№5599) та альтернативні до нього (№5599-1, 5599-2, 5599-3).

Нагадаємо, членкиня комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки й оборони Ірина Верещук в ефірі одного з українських телеканалів нагадала, що у США є закон про лобізм, і те, що там називають нормальною лобістською діяльністю, в Україні вважають корупцією.

“Що мають на увазі наші партнери, називаючи нас глибоко корумпованою країною? Коли ми зрозуміємо чіткі індикатори, яких ми маємо досягнути, які ми маємо подолати й побороти, тоді це буде предметна розмова. Поки це просто заяви”, – резюмувала вона.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.