Терміново! Росія вкрай знахабніла – “еталон політичного цинізму”. В Офісі президента вже відреагували!

Росія звернулася до Європейського суду з прав людини з міждержавної скаргою на Україну. Однак це є лише набором стандартних кліше, які й раніше були частиною позиції Кремля.

Про це заявив заступник міністра юстиції Іван Ліщина. Однак наразі документ потрібно оцінювати дуже обережно, адже українська сторона його ще не бачила.

За словами Ліщини, російська генпрокуратура зробила дещо поспішний крок, опублікувавши інформацію про скаргу ще до того, як ЄСПЛ оприлюднив дані про це.

Також Росія подала її значно пізніше після того, як начебто відбулися події, на які вона скаржиться. Через це країні-агресорці буде важко пояснювати у Європейському суді й цю затримку, й сутність претензій.

“Загалом це такий набір пропагандистських кліше, які ми бачили й у позиціях Росії по наших справах”,– наголосив заступник міністра.

Ліщина розповів, що Європейський суд може відхилити будь-який позов. Спершу там мають розглянути питання прийнятності скарги.

Також скоріш за все ЄСПЛ надасть можливість Україні усе прокоментувати й тільки після цього буде розв’язувати це питання. Втім, на думку заступника міністра, заява Росії має невеликі шанси, щоб її визнали прийнятною.

Ліщина також підсумував, що у Європі навряд чи буде якась особлива реакція на скаргу Росії.

Зазначимо, що в ОПУ вже прокоментували ситуацію з позовом Росії щодо України.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що Кремль звернувся до ЄСПЛ вже після того, як на конституційному рівні забезпечив собі можливість не виконувати його рішень.

“Тобто ЄСПЛ для самої Росії в юридичному сенсі ніщо, а от у пропагандистському – все. Якщо комусь був потрібен еталон політичного цинізму – ось він”, – наголосив радник Єрмака. Він звернув увагу на те, що юридичних перспектив та практичного сенсу у цієї скарги немає. Мовляв, такий крок необхідний Кремлю для просування пропаганди. Адже в усіх російських ЗМІ тепер безперестанку лунатиме перелік поданих у суд “звинувачень” та “доказів”.

Подоляк пояснив, що у цьому випадку Росії буде вигідна будь-яка істерія. Якщо рішення ЄСПЛ буде негативним, не на користь Кремля, там розпочнуть іншу пропагандистську кампанію. Вже для того, аби дискредитувати цю установу.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.