Терміново! Санду “влупила” – Порошенко в паніці, видадуть. Зеленський підтримав – важлива домовленість. Почалось!

Після поверненню в Молдову новообраний президент Майя Санду прокоментувала візит в Україну. Між рядків її слів неприємні результати поїздки для себе може прочитати Петро Порошенко.

Такими словами починають своє повідомлення в телеграм-каналі Klymenko Time. Далі прямим текстом:

Санду розповіла, що обговорила з Зеленським боротьбу з корупцією і контрабандою, а також спрощення процедури перетину кордону, будівництво сучасної магістралі, яка з’єднає Київ і Кишинів, і багато іншого.

Ключове для Порошенка тут – як раз історія про корупцію і контрабанду. Говорячи про контрабанду, Зеленський, Санду і їх команди обговорювали саме те, чого Порошенко і боявся – контрабандні схеми, які він разом другом і партнером, втікшим молдовським олігархом Владом Плахотнюком, прокручували в Придністров’ї.

АЛЕ і це ще не все – за підсумками зустрічі через ресурси, пов’язані з Офісом президента, запущена інформація, що під час переговорів домовилися про видачу Україні побіжного судді Миколи Чауса. Це той, якого спіймали на хабарі в 150 тис. доларів (він сховав їх у банку і закопав на городі). Тоді Чаус втік з України і досі сидить в Молдові. А втекти йому допоміг … так, Порошенко. У нього і кримінальна справа є з цього приводу. Ось, власне, і обговорення боротьби з корупцією, про яке говорить Санду за підсумками поїздки.

Петро Олексійович, Тікай з села, тобі … Далі самі знаєте.

Хоча як показують останні роки – будь-яку справу гетьмана можна злити. А торжество правосуддя і при владі Зеленського у нас може наступити тільки якщо воно комусь вигідно. А не просто заради справедливості.

Відзначимо, що після повернення в Молдову Президент травня Санду заявила, що їй вдалося налагодити діалог з українською владою і обговорити основні питання не тільки відносин між Молдовою і Україною, а й спільні плани країн в процесі євроінтеграції.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

Також Санду розповіла, що запросила Президента України Володимира Зеленського відвідати Кишинів.

За словами Санду, окремо вона обговорила із Зеленським будівництво нових ГЕС на Дністрі.

«Важливо продовжити діалог з цього питання, щоб зберегти Дністер. Ми обговорили створення урядових робочих груп, які займуться цими питаннями », – розповіла Санду, зазначивши, що наполягає на створенні робочої групи з питань екології, до якої повинні увійти фахівці з Євросоюзу.

«Також ми домовилися відновити діалог на високому рівні і для цього створити президентську раду для вирішення питань двосторонніх відносин. Обговорили взаємну лібералізацію експорту і процедур, які дозволять перевізникам двох країн перетинати кордон без спеціального дозволу. Також ми обговорили можливість дозволити молдавським і українським громадянам перетинати кордон тільки з посвідченням особи », – додала вона.

Крім того, Санду розповіла, що обговорила з Зеленським проблеми з молдавськими держоб’єктами на території України.

«Я попросила допомогти в розслідуванні справ з майном Молдови в Україну. Йдеться про кар’єру, санаторії, посольство. Зеленський пообіцяв, що правоохоронні органи України проведуть розслідування », – зазначила вона.