Терміново! Санкції проти Кабаєвої – Путін шокований. Фінансування не буде – попали всі!

Велика Британія запровадила санкції проти колишньої дружини президента РФ Володимира Путіна, його двоюрідних братів та Аліни Кабаєвої, яку вважають за нинішню коханку російського лідера.

Про нові санкції оголосила Ліз Трасс – міністерка закордонних справ Великої Британії. В офіційному повідомленні мовиться, що родичі Путіна отримують високі посади та ведуть розкішний спосіб життя завдяки своїй приналежності до режиму.

“Сьогодні санкції вдарили по фінансовій мережі Путіна, у тому числі по колишній дружині та двоюрідним братам – посиливши тиск на президента та його найближче оточення. Офіційні активи Путіна скромні, а його спосіб життя фінансується клікою сім’ї, друзів та еліти”, – йдеться у заяві.

В офіційних документах перераховані скромні активи президента Путіна, зокрема невелика квартира в Санкт-Петербурзі, дві радянські машини 1950-х років, трейлер та невеликий гараж. Насправді Путін покладається на свою сім’ю, друзів дитинства та обрану еліту, які отримали вигоду з його правління і, у свою чергу, підтримують його спосіб життя.

До списку санкцій потрапили:

  • Аліна Кабаєва, яка стала головою ради директорів Національної медіагрупи, що є найбільшою приватною російською медіакомпанією. Стверджується, що вона має близькі особисті стосунки з Путіним, а раніше вона була депутатом Держдуми від путінської “Єдиної Росії”.
  • Анна Зацепліна, бабуся Аліни Кабаєвої та соратниця Геннадія Тимченка — давнього соратника Путіна, який перебуває під санкціями Британії з 22 лютого 2022 року, від якого вона, як повідомляється, отримала розкішну квартиру в Москві.
  • Людмила Очеретна – ексдружина Путіна. Вони розлучилися у 2014 році. З того часу Очеретна отримувала вигоду від пільгових ділових відносин з державними структурами.
  • Ігор Путін – двоюрідний брат очільника Кремля. Бізнесмен, очолює Міжнародний морський порт “Печенга”.
  • Михайло Путін – родич російського президента. Бізнесмен. Заступник голови правління СОГАЗ – страхової компанії. Заступник голови правління “Газпрому”.
  • Роман Путін – двоюрідний брат очільника Кремля. Чоловік завжди хизувався своїми родинними зв’язками та стверджував, що саме це дозволило його компанії “Путін Консалтинг” допомагати іноземним інвесторам.
  • Михайло Шеломов – двоюрідний брат Путіна. Бізнесмен. Саме його компанія ТОВ “Акцепт” ділить співробітників з фірмою, яка по документах є власницею “Палацу Путіна”. Окрім того, Шеломов є акціонером банку “Росія” – тісно пов’язаним з Кремлем.
  • Олександр Плехов – друг Путіна. Отримував від цих взаємин вагому вигоду. Його компанія Vital Development “славилася” значним заступництвом держави.
  • Михайло Клішин – член Ради директорів СОГАЗ, виконавчий директор банку “Росія”.
  • Володимир Колбін – син друга дитинства Путіна. Отримував від російського уряду підтримку на посаді гендиректора ТОВ “Геленджицький морський порт”.