Терміново! СБУ взяло їх на гарячому, отримали вражаючу суму. Приписують авторство скандальних “плівок”

Співробітники Служби безпеки України затримали під час отримання неправомірної грошової винагороди Дмитра Штанька, який нібито причетний до запису розмови з братом глави Офісу президента Денисом Єрмаком.

Це трапилося 14 липня, сума становила $100 тисяч. Про це з посиланням на джерела в СБУ повідомляє “Страна”.

Зазначається, що силовики з головного управління “К” СБУ припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи, яку підозрюють у скоєнні шахрайських дій за ч. 4 ст. 190 КК.

У рамках цієї спецоперації й було затримано Штанька разом зі спільником “після отримання грошової винагороди в сумі 100 000 доларів за сприяння у вирішенні питання з правоохоронними органами щодо повернення вилученого майна”.

Видання нагадує, що Дмитро Штанько в минулому був підполковником поліції, в 2013 році в рідному Харкові його притягнули до кримінальної відповідальності в справі про шахрайство з платіжними картками.

“Але від кримінальної відповідальності було звільнено. А після він почав фігурувати в різних справах СБУ як “свідок” і “заявник”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, учасники скандалу з братом глави Офісу президента Сергій Шумський та Дмитро Штанько заявили, що посварилися з Денисом Єрмаком через те, що він не заплатив їм гроші, які брав за сприяння в призначенні на державні посади.