Терміново! Шокуюча новина – повний локдаун неминучий: підготовка вже триває. Мер злив все – Шмигаль не чекав

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 19 листопада провів другу нараду з Асоціацією міст України, на якій обговорив боротьбу з поширенням COVID-19 і питання наповнення місцевих бюджетів. В онлайн-зустрічі також взяли участь керівництво Міністерства охорони здоров’я і представники інших міністерств.

Після цієї наради мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розкрив плани влади щодо введення в країні повного локдауну.

Про це він заявив у відеозверненні у себе в Facebook.

За його словами, жорстка позиція уряду щодо дотримання “карантину вихідного дня” є підготовкою до введення повної локдауна в країні.

“Звучали різні дати, що локдаун в песимістичному варіанті буде введений з 10 – 15 грудня, в оптимістичному – 20 – 25 грудня на кілька тижнів, – визнав Марцінків. – Все це обговорюється, але якщо локдаун буде введений, це буде катастрофа для малого і середнього бізнесу”.

Також відзначимо, що раніше ми повідомляли про те, що в МВС вважають правильним ввести повний локдаун мінімум на три тижні через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє з посиланням на заступника Арсена Авакова Антона Геращенко видання “ZIK”.

За його словами, карантин вихідного дня – це “несерйозно”. А правильне рішення рішення – напрацювати пакет підтримки бізнесу і піти на короткий, тритижневий локдаун.

Свою позицію заступника міністра аргументував даними, які отримало керівництво МВС на зустрічі з відомим інфекціоністом Ольгою Голубовською: “Відбулася зустріч міністра внутрішніх справ з відомим інфекціоністом пані Голубовською, чітко і ясно яка сказала, що карантин, який триватиме майже три тижні, не матиме ніякого впливу на поширення коронавіруса. Необхідно, щоб було розірвано ланцюг розвитку захворюваності. Фактично вірус передається від людини до людини. І якщо продовжує працювати громадський транспорт, якщо ми закриваємо місця з підвищеним скупченням людей тільки на вихідні, а в інші дні вони працюють, то ланцюг вірусу не зупиняється “.

Якщо ж локдауна не буде, то Геращенко прогнозує зростання кількості хворих Covid-19 до 25-30 000 чоловік в день.