Терміново! Шокуюча новина сколихнула країну – Зеленський в шоці. “У відставку” – гучний скандал

Профільний комітет Верховно Ради України може відправити у відставку мінсітра оборони Андрія Тарана через малу активність та інші застереження з боку депутатів.

Про це повідомила заступниця голови комітету, депутатка СН Мар’яна Безугла, інформує “Інтерфакс-Україна”.

“Впродовж року ми не отримали де-факто жодного законопроєкту від Міністерства оборони. Були лише деякі технічні зміни”, – сказала вона на онлайн-форумі “Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса” у вівторок.

За словами Безуглої, законодавчі ініціативи, які мали виходити від Міноборони, не надходили до парламенту.

Зокрема, йдеться про законопроєкти про військову поліцію і територіальну оборону.

Безугла попросила Міноборони активізувати свою діяльність.

“Завтра, зокрема, з цього питання ми будемо заслуховувати міністра оборони о 10:00 на комітеті. Це питання є одним із принципових застережень з боку комітету, яке в сукупності з іншими застереженнями, які у нас є, навіть може повести за собою ініціацію зміни міністра як такого”, – заявила Безугла.

Відзначимо, раніше ми повідомляли про те, що у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення нардепа від Слуги народу Данила Гетманцева з посади голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Проєкт постанови №4393 зареєстрували 17 листопада, серед його ініціаторів — нардепи від Євросолідарності і депутатських груп Довіра і За майбутнє, яку пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

В коментарі виданню Новое время сам Данило Гетманцев повідомив про те, з чим може бути пов’язане таке рішення.

На думку Данила Гетманцева, постанова пов’язана з тим, що він виступив категорично проти законопроєкту про зменшення ставки ПДВ для аграріїв. Він заявив, що група Довіра представляє одного з крупних українських аграріїв.

«На вчорашньому засіданні комітету ми розглядали законопроєкт № 3656 про зменшення ставки ПДВ для аграріїв. Він надає пільги по ПДВ в розмірі 14%, хоча ПДВ для всіх — 20%. Ми виступили категорично проти. На жаль, в них було більше голосів на комітеті, вони провели законопроєкт і винесли до зали. У нас голосів не вистачило, я виступив категорично проти», — розповів НВ голова комітету.

Гетманцев вважає, що Верховна Рада не має права надавати пільги «одній з небагатьох галузей, яка добре заробляє, у важкий для країни час».

Народний депутат підкреслив, що проєкт постанови не відповідає регламенту Ради, тому що його потрібно подавати за погодженням з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим або лідером фракції Слуга народу Давидом Арахамією:

«Причому постанову може подавати лише голова Верховної Ради або комітет — такої постанови ні від комітету, ні від глави ВР не було. Це ініціатива окремих депутатів».

Гетманцев додав, що вітає будь-яку постанову, за допомогою якого депутати можуть впливати на кадрову політику Ради, але «важливо, щоб така позиція не була пов’язана з принциповою позицією депутатів щодо неприйняття лобістських законопроектів».

Нагадаємо. що після того, як Верховна Рада провалила законопроект про відстрочку фіскалізації підприємці та учасники мітингу під Радою пішли на штурм будівлі.

Люди намагалися прорватися до будівлі парламенту. Поліція стримала натиск людей. Підприємці налаштовані агресивно. Силовики застосовували сльозогінний газ. Багато затриманих.

Інформацію про затриманих підтверджує телеграм-канал Klymenko Time

“Під Радою йдуть зіткнення учасників акції протесту saveФОП з правоохоронцями після того, як нардепи не підтримали відстрочку введення касових апаратів для ФОП. Є перші затримання”, – йдеться в повідомленні

Активісти вимагали, щоб до них вийшов представник парламенту і пояснив рішення депутатів. Також повідомлялося про те, що активістів брали у кільце.