Терміново! У Кравчука шокували заявою, після гучних слів – все ще на кордоні! Зеленський не чекав: ситуація повториться

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія невдовзі знову поверне свої війська до українського кордону.

В ефірі на телеканалі Україна 24 він нагадав про те, що наприкінці липня війська РФ перекидатимуть до кордонів України для підготовки до навчань Захід-2021.

За його словами, росіяни вивели від 30 до 50% особового складу, але військова техніка залишається “в багатьох місцях”.

Спікер української делегації в ТКГ не виключив, що в разі необхідності російські війська зможуть швидко повернутися на кордон України.

“Це, з одного боку, позитивний сигнал, з іншого – побоювання, що в разі потреби вони зможуть швидко повернутися. А враховуючи те, що у вересні буде активна фаза російсько-білоруських навчань “Захід-2021″, вони знову почнуть перекидання військ наприкінці липня”, – пояснив він.

У зв’язку з цим він вважає, що існує висока ймовірність того, що в кінці липня може повторитися загострення ситуації через стягування військ РФ на кордон з Україною.

Нагадаємо, Росія заявила про завершення навчань в тимчасово окупованому Криму і повернення військ в пункти постійної дислокації.

В окупованому Криму на нараді про підсумки дій російських військ в ході раптових перевірок Міністр оборони РФ Сергій Шойгу вирішив завершити раптову перевірку, в рамках якої проводилися навчання, оскільки “всі поставлені цілі досягнуті”.

Раніше РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула в окупований Крим і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку.

У Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що ситуація контролюється, а українські військові готові реагувати як на загострення ситуації на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей, так і вздовж усього українсько-російського кордону.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.