Терміново! У Зеленського влупили: Захід за шкірку – поставили на місце. Відкрийте очі, браво!

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк закликає країни Заходу не відволікатися на нереалістичні плани стосовно Російської Федерації, а надавати Україні зброю.

За словами Подоляка, з Росією не можна домовлятися, а війна має завершитися її розгромом.

“Не відволікайтеся на розмови про нереалістичні плани: із Росією не можна домовитися. Війна, яку Росія розпочала, має закінчитися лише її розгромом. Тому, перефразовуючи Гемінґвея: “Вітаю, зброє!” У необхідних пропорціях – артилерія, бронетехніка, дрони та ракети більшої дальності”, – наголосив Подоляк.

У контексті ситуації, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що Україна докладає всіх зусиль для прискорення перемоги, але будь-яке рішення про припинення війни ґрунтуватиметься на виході російських військ з усіх територій України станом на 2014 рік. Він також наголосив, що Україна потребує справедливого і довготривалого миру, а не відкладення війни.

“Час від часу російські посадовці роблять порожні заяви, говорячи, що вони, можливо, готові до перемовин. Ніхто не повинен бути введеним в оману: Росія не змінила своїх ультиматумів і досі хоче підкорити усю Україну. Чого вони зараз хочуть, то це не миру, а паузи в агресії, аби її продовжити пізніше. Ми не будемо грати у цю гру”, – наголосив Кулеба під час онлайн-брифінгу.

Зокрема, міністр зазначив, Україна прагне миру більше за всі інші держави у світі.

“Але ми хочемо реального миру, справедливого миру, довготривалого миру. Не іншої відкладеної війни”, – підкреслив глава МЗС.

При цьому він наголосив, що жоден міжнародний партнер України не зацікавлений у затяжному або замороженому конфлікті.

“Саме з цієї причини президент України Володимир Зеленський запропонував формулу миру України з десяти кроків. Це шлях до припинення російської агресії, відновлення миру і зміцнення поваги до міжнародного права”, – додав Кулеба.

Глава МЗС закликав усі країни світу підтримати формулу миру Зеленського.

“Кожна держава може обрати елементи з формули і співпрацювати разом з Україною над їх втіленням”, – сказав Кулеба.

Він сказав, що Україна планує залучити не лише європейські і західні країни, а й країни з інших континентів глобального Півдня, аби формула миру стала універсальною у світі, а не лише західним баченням миру.

“Ми плануємо організувати глобальний саміт формули миру для її втілення. Ми вважаємо, що ця ініціатива має стати глобальним форматом. Формула миру відкриває вікно можливостей для кожної країни”, – наголосив Кулеба.

Кулеба також наголошує, що заяви Кремля про нібито готовність до мирних переговорів з Україною є димовою завісою. Насправді у них немає серйозності, адже готовність до мирних переговорів і запуски ракет на мирні міста України не мають нічого спільного.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Путін лукавить у заявах про готовність до переговорів. Це інформаційна атака з метою розділити Україну і західних партнерів.

Тим часом Сполучені Штати Америки продовжують вірити в можливість підтримки діалогу з Росією. Утім, вторгнення в Україну ілюструє, що Росія не прагне до налагодження діалогу, каже речник Держдепу.

Директор ЦРУ Вільям Бернс зазначив, що будь-яка війна закінчується переговорами, але Росія не налаштована на них серйозно. Путін вважає, що зможе продовжувати війну тривалий час і ніхто його не покарає, проте це помилка.