Терміново! В Авакова влупили – 13 кримінальних проваджень : зрадників погнали. Країна гуде!

Поліція відкрила 13 кримінальних проваджень через порушення закону під час святкування Дня перемоги над нацизмом в Україні 8 та 9 травня.

Про це в ефірі програми “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24” розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Михайло Апостол.

“Поліція і всі структури, які входять до системи МВС, практично другий тиждень працюють у посиленому режимі. І хочу сказати, що як на великодніх святах, так і вчорашній-позавчорашній день серйозних порушень не було. Було 13 кримінальних справ відкрито. Багато це чи мало, коли відбулося понад 700 заходів, взяли участь більш як 50 тисяч людей? Я вважаю, що це дуже мало, що поліція впоралась із цими задачами”, – заявив радник Авакова.

Апостол розповів про причини відкриття кримінальних проваджень:

“Це виготовлення і поширення комуністичної та нацистської символіки. У Запорізькій області чотири такі випадки є, у Закарпатській, Сумській – два, в Луганській, Одеській, Миколаївській – один. У Львівській області це була наруга над пам’ятником”.

За його словами, така статистика є “ложкою дьогтю в бочці меду” і не псує загальну картину для країни.

Нагадаємо, вчора одеські поліцейські притягнули до відповідальності двох громадян за публічне використання забороненої символіки, повідомив відділ комунікації поліції Одеської області.

“Чоловік у віці 63 років прийшов у парк Шевченка з георгіївською стрічкою, ще один – 17-річний хлопець – на Алею Слави зі свастикою. Обох правопорушників доставлено в територіальні підрозділи поліції. На старшого з них поліцейські склали протокол за ст.173-3 (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки кодексу України Про адміністративні правопорушення. Питання про притягнення до відповідальності іншого порушника поки що вирішується”, – йдеться в повідомленні.

Пізніше в облполіції почали повідомляти про нові адміністративні правопорушення, зафіксовані 9 травня в Одесі.

“Станом на 15.30 одеські поліцейські зафіксували 12 адміністративних правопорушень. Один протокол складено за ч. 1 ст. 173-3… шість – за ст. 173 (дрібне хуліганство), три – за ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця), один – за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, ще щодо однієї особи винесено постанову за ч. 2 цієї статті”, – йдеться в повідомленні.

Водночас одеське видання “Думская” повідомляє про бійку, що сталася в Одесі на Алеї Слави біля пам’ятника Невідомому матросу. Інцидент трапився після того, як поліцейські висунули вимогу до громадянина прибрати портрет міністра оборони СРСР і члена президії ЦК КПРС Жукова. Під час бійки звучали вигуки “фашисти” і “Одеса – російське місто”.

За даними видання, п’ятеро учасників бійки затримані. Ще одного порушника громадського порядку було затримано біля меморіалу 412-ї берегової батареї. Стосовно затриманих складено два протоколи за ст.173 КК, два за ст. 185 КК і один за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП. Протокол за ч. 1 ст.173-3 КК складено щодо 63-річного чоловіка, який приніс у парк Шевченка георгіївську стрічку.