Терміново! В ЄС шокували – олігархам кінець! Зеленський аплодує: добити!

Європарламент виступив з доповіддю про угоди щодо асоціації Україна – Європейський Союз. Євродепутати доволі безжалісно розкритикували державу через корупцію та відсутність політичної волі для війни з олігархатом.

Євросоюз – це гарна наречена, з якою кожен хоче одружитись. Таке бачення в ефірі виразив євродепутат Пятрас Ауштрявічюс.

Чому Україна не в Євросоюзі

Судячи з його слів, повинен бути підписаний контракт з чітко окресленими умовами. Це свідчить про  необхідність виконання всіх принципів Євросоюзу:

політична демократія;

ринкова економіка;

верховенство права.

В Україні існують групи, які знаходяться під впливом певних «небідних» осіб. Це, як зазначив експерт, викликає побоювання в Євросоюзу. Тож дивлячись на припущення держави вступити в ЄС, це не може продовжуватись надалі.

В Україні є олігархічний вплив на економічні рішення і на політиків,– зазначив Ауштрявічюс.

Він запевнив: “Економіка, інформація і політика створюють образ типового східного олігарха, який не поєднується з майбутнім України”.

Варто зазначити, що Міністерство закордонних справ України підтримало ухвалену Європейським парламентом доповідь про імплементацію Угоди про асоціацію.

Експерт відзначив, що питання членства України в ЄС підіймається.

“Повільно, але Україна йде у правильному напрямку”, – сказав євродипломат.

В свою чергу, Ігор Жовква,  заступник керівника Офісу Президента України в колонці для НВ повідомляв:

«Сьогодні наші відносини з ЄС перебувають на одній з найвищих точок за всю історію. Це ще не вершина, яку ми прагнемо підкорити, тобто стати повноцінним членом ЄС. Але вже зараз можна сміливо говорити, що маємо чітку траєкторію руху, високий рівень взаєморозуміння й довіри з нашими європейськими партнерами», – зазначив він.

За словами Ігоря Жовкви, європейські партнери знають, що для українців цінності свободи, гідності та демократії є екзистенційною потребою, і Україна сьомий рік поспіль захищає їх на Донбасі, роблячи внесок у європейську безпеку.

«Україна – надійний партнер ЄС у регіоні. Неодноразово це підтверджувала, серед іншого, своїми практичними діями. Тому готова стати активним учасником процесів визначення майбутнього Європи. Сподіваємося, що нас почують», – додав він.