Терміново! Відставка – Зеленський в шоці, “криша” не допоможе. Вони зробили це: ” Закривають очі”

У понеділок, 19 жовтня, народний депутат від фракції “Слуга народу” Олександр Дубинський розповів про те, що звернувся в ДБР через ситуацію, яка склалася зі справою про призначення на посаду глави НАБУ Артема Ситника.

Відповідний пост він опублікував у себе на сторінці в Facebook.

“Ті, хто закривають очі на кримінальні злочини Ситника і на те, як корупціонер перекручується в грубій формі над Конституцією і над всією правовою системою України, автоматично стають співучасниками особливо небезпечних і кримінально-караних дій. Тому я направив в ДБР своє офіційне звернення”, – написав нардеп.

Дубинський так само розповів, що кримінальна справа про ухилення Ситника від виконання рішення Конституційного Суду має розглядатися “виключно по закону”.

“Тому що якщо цього не буде, то ті, хто сьогодні спробують закрити очі на корупціонера Ситника, в майбутньому самі опиняться під кримінальною статтею, про що їм було чітко і доступно роз’яснено в цьому зверненні. А Ситнику вже не допоможуть ні його закордонна “криша” , ні місцеві підгодовані так звані антикорупціонери і їх грубо зліплені фейки”, – запевняє Дубинський.

Також Дубінського підтримав народний депутат Максим Бужанський, зробив це він у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, в п’ятницю, 28 серпня, Конституційний Суд України визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором НАБУ.

У НАБУ заявили, що рішення Конституційного Суду про неконституційність призначення Артема Ситника не припиняє його повноважень.

НАБУ вважає рішення КСУ по Ситнику політично мотивованим.

Нагадаємо, 20 травня 2020 року група з 51 народного депутата звернулася до КСУ з відповідним конституційним поданням, серед них – Олександр Дубинський, Максим Бужанський, Віктор Медведчук, Ілля Ківа, Данило Гетманцев.

Його автори стверджували, що п’ятий президент Петро Порошенко під час призначення директора НАБУ перевищив свої повноваження і порушив заборону на узурпацію державної влади. Велика палата Конституційного Суду почала розглядати подання 9 липня.

Варто згадати, що посадовий оклад Ситника склав 91 723 гривні, доплата за вислугу років – 36 689 гривень, доплата за роботу, пов’язану з доступом до державної таємниці, – 9 172 гривні, доплата за ранг – 581 гривня, надбавка як державному експерту з питань таємниць – 18 344 гривні, відпускні – 16 443 гривні, перерахунок зарплати – 16 797 гривень.

Після утримання податків і зборів Ситник отримав 152 750 гривень.

Нагадаємо, зарплата директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника за серпень склала 156 912 гривень.