Терміново! Влада йде ва-банк: 20 тисяч кожному мобілізованому! Рішення вже на столі!

У 2024 році у Одесі планують виплачувати одноразову допомогу людям, яких мобілізували до Збройних Сил України. Зміни до програми надання соціальних послуг та допомоги вразливим верствам населення були затверджені на сесії Одеської міської ради 29 листопада.

У поправці бюджетної комісії вказано, що одноразова грошова допомога буде надаватись мобілізованим, які призвані на військову службу та зареєстровані на території Одеси. Гранична сума грошової допомоги складе 20 тисяч гривень.

Всього у програмі на 2024 рік на це заклали 20 мільйонів гривень. Як зазначено у документі, це розраховано на тисячу людей.

Зауважимо, директорка департаменту праці та соцполітики Олена Китайська на сесії доповіла, що далі розроблять та приймуть порядок надання цієї допомоги, де буде прописано перелік документів, які треба буде подати для отримання коштів.

Додамо, український уряд планує змінити порядок мобілізації в країні, спробувати зберегти боєздатність після майже двох років війни з Росією.

Як заявив секретар РНБО Олексій Данілов про зміни в мобілізації буде оголошено вже цього тижня. При цьому Україна планує використати комерційні рекрутингові компанії. Це має допомогти провести більш цілеспрямований заклик та поповнення рядів призовників.

Крім того, використання таких компаній має запевнити призовників у тому, що вони виконуватимуть ролі, що відповідають їхнім навичкам, а не просто відправлятимуть на фронт.