ТЕРМІНОВО! Захід окупантів в центр — СКАЖЕНИЙ НАСТУП НА ЗАПОРІЖЖІ: доля ЗСУ! Ситуація патова!

Для Сил оборони України на Запорізькому напрямку ситуація складається не найкращим чином. Адже, росіяни перейшли в наступ на Запоріжжі, вони заходять з флангу і по центру.

Про це повідомив військовий експерт з Іраїлю Давид Шарп.

За його словами, вирішальним фактором на цьому напрямку буде кількість резервів, які росіяни зможуть задіяти.

«Російська оборонна доктрина передбачає контратаки при першій можливості. Це стосується і району Вербового та Роботиного. Тим паче, що українські наступальні дії в порівнянні з літом та початком осені зараз менш активні», – зауважив Давид Шарп.

Він додав, що росіяни здійснюють контратаки навіть на локальному рівні з використанням малих груп. При цьому, Силам оборони України вдалось зробити виступ для вклинювання в оборону противника в напрямку Токмака.

«Будь-яке вклинювання має й зворотний бік. З одного боку, ти наступаєш та розширяєшся, але з іншого боку, коли вклинювання стає статичним – його зручно атакувати», – наголосив військовий експерт.

Він робить висновок, що росіяни намагаються провести наступ з флангу та напряму «в лоб», проте наразі ці атаки є неефективними та обмеженими через відсутність значущих успіхів. Але існує загроза, що при збільшенні їхніх резервів ситуація може стати аналогічною тій, що виникає поблизу Авдіївки. Так само, як у тому випадку, місто оточене з флангів, і росіяни намагаються захопити його, хоча наразі це безрезультатно.

Еексперт резюмує, що можна очікувати подальше активізування росіян на Запорізькому напрямку, за умови, що у них є достатньо сил та засобів.

Підкреслимо, що раніше вже повідомлялось, що Українські воїни продовжили наступальні операції на заході Запорізької області та просунулися вперед.

Як йдеться у звіті Інституту вивчення війни, Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжують наступальні операції на Мелітопольському напрямку. Натомість військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що за останні кілька днів українські війська досягли невизначеного успіху на захід від Роботиного в напрямку Копані (5 км на північний захід від Роботиного).

Російські військові блогери стверджують, що українські сили за підтримки важкої техніки та бронетехніки безуспішно атакували на захід від Роботиного та поблизу Новопрокопівки (на південь від Роботиного). Один із таких блогерів стверджує, що російські сили відбили українську бронетанкову атаку поблизу Вербового (9 км на схід від Роботиного).

Міноборони РФ стверджує, що російські сили також відбили українську атаку поблизу Новопокровки (9 км на північний схід від Роботиного).

Натомість окупанти продовжили наземні атаки на заході Запорізької області, але не здійснили жодних підтверджених просувань.

Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Роботиного та Новопрокопівки.

Російський військовий блогер стверджував, що обидві сторони мають труднощі із повітряною розвідкою через погіршення погодних умов.

Також нагадаємо, що на Запорізькому напрямку українські військові успішно відбили атаки армії РФ поблизу села Роботине та західніше Вербового.

Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

«На Запорізькому напрямку противник п’ять разів безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Роботиного Запорізької області. Також, українські захисники відбили п’ять атак ворога західніше Вербового Запорізької області», — йдеться у повідомленні.