Терміново! Зеленський не промовчав – історична подія! Вперше за роки незалежності: “прислужників” прибрали

Верховна Рада проголосувала за закон, який передбачає перезавантаження Вищої ради правосуддя. Це сприятиме початку реальної судової реформи в Україні.

Володимир Зеленський заявив, що впродовж років незалежності України судову реформу ще не проводили. Саме тому метою президента є повернути довіру й повагу українців до суду.

Зеленський заявив, що справедливість є однією з базових цінностей українців, але її неможливо забезпечити без незалежної судової системи. Однак завдяки закону працівники Феміди перестануть бути “прислужниками” окремих представників влади.

“Це без перебільшення історична подія для України”, – наголосив глава держави.

Справедливого суду також потребують українські та іноземні інвестори. Тому голосування за реформу ВРП заклало необхідне підґрунтя для ефективних змін у судовій системі.

Нагадаємо, Парламент 14 липня проголосував за закон, який передбачає конкурсний відбір та перевірку на добропорядність членів Вищої ради правосуддя.

За відповідне рішення віддали голос 259 нардепів.

Документ також передбачає створення Служби дисциплінарних інспекторів ВРП. Ця структура та Етична рада стежитимуть за доброчесністю та професійною етикою чинних членів Вищої ради правосуддя.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.