Терміново! Зеленський розпорядився особисто – почати негайно, важливий проект. Санду підтримала. Браво!

Україна профінансує будівництво мосту через річку Дністер, який стане частиною нової автомагістралі, що з’єднає Київ і Кишинів, повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв’ю “ТСН”.

“Одним із проектів, який ми почнемо негайно, стане будівництво мосту через річку Дністер у районі Ямпіль-Косеуць і відповідної магістралі, яка з’єднає Київ і Кишинів. І не просто з’єднає, а дасть змогу майже за п’ять годин доїхати автомобілем від Києва до Кишинева через новозбудований міст. Фінансування будівництва цього мосту здійснюватиметься за рахунок державного бюджету України. Наголошу, будівництво всього мостового переходу здійснюється за рахунок України”, – сказав Жовква в інтерв’ю “ТСН”, оприлюдненому в понеділок.

За його словами, “Укравтодор” уже працює над відповідним нормативно-правовим забезпеченням цього фінансування.

“Також Україна добудує частину магістралі від Києва безпосередньо до мосту. Там більшу частину вже побудовано, відновлено або реконструйовано. Молдова, зі свого боку, добудовуватиме власну частину цієї магістралі. І, знову ж таки, у них частина цієї дороги вже побудована. Тому це абсолютно реалістичний проект із реалістичним фінансуванням. Залишилося тільки його виконати. Відповідні доручення двох президентів українська і молдовська сторона отримали”, – розповів Жовква.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 12 січня президент України Володимир Зеленський і президент Республіки Молдова Майя Санду підписали меморандум про розвиток транспортно-транзитного потенціалу України і Республіки Молдова, який передбачає, зокрема, будівництво автомобільної магістралі між столицями обох держав. У перспективі цей коридор скоротить шлях між двома містами до п’яти-шести годин, ставши самим коротким шляхом з Центрального регіону України в країни Центральної і Південно-Східної Європи.