Терміново! Зеленський взяв новий курс! Антіпутінська політика б’є по Кремлю! Це тільки початок-Далі буде!

Хто міг уявити в липні 2020 го, коли Зеленський говорив ”про заглянути в очі Путіну”, мирі за будь-яку ціну і припиненні вогню, що він через пів року почне атакувати Порошенка відносинами з Путіним і публікувати записи Медведчука по трубі, намагатися конкурувати на антиросійському полі?

Таку тезу висунув Юрій Бутусов у своєму Фейсбук. 

Він вважає, що в активі особистих антиросійських рішень Зеленського на даний момент, починаючи з лютого, є такі ключові вчинки:
– підозра Медведчуку;
– закриття трьох проросійських телеканалів;
– блокування авіасполучення з Білоруссю;
– публікація записів розмов Медведчука (хоча впадає в очі, що “зливають” записи в ЗМІ влади в тому випадку, коли не збираються їх використовувати як докази на суді).

На думку політолога, поразка Слуг народу на місцевих виборах в жовтні 2020 го була пов’язана не тільки з хаотичними кадровими та управлінськими рішеннями, але стала чудовою мотивацією для подальших правильних рішень президента

”Величезне значення мало інформаційне поле – таємні переговори в Омані, після яких Путін призначив перемовником з Офісом президента автора “придністровського світу” Дмитра Козака, заміна після призначення Козака глави ОП Богдана на Єрмака, спроби вибудувати зближення з Росією, спроба влаштувати огляд генералом “ДНР” наших позицій під Шумами, зрадницький “Вагнергейт” – все це підірвало довіру виборців, і коли рейтинг Зеленського доскакав до 20%, а в США обрали Байдена, Офіс президента зробив певні висновки.”

Також Юрій Бутусов стверджує, що якщо Зеленський хоче втримати свій рейтинг та довіру виборців, він повинен довести справу Медведчука до кінця.

”Тепер уже не можна не посадити Медведчука до в’язниці – люди засудять, якщо Медведчук зможе втекти або не отримає тюремний термін, процес повинен бути всеосяжним, треба витягнути все, що з Медведчуком було пов’язано.Також за логікою дій влади, слід відрізати будь-які поставки від структур, пов’язаних з Медведчуком в РФ, припинити договорняки з постачання електроенергії з Росії та Білорусі – а чим це краще домовленостей по трубі у Порошенка з Медведчуком? Теж хтось близький до ОП “тре” по телефону, домовляється про розподіл прибутку. Так що треба збільшувати завантаження наших атомних станцій, інвестувати в розвідку наших родовищ, і почати закуповувати вугілля, бензин, дизель і бітум не в Білорусі і не в РФ, а в інших країнах, так як ми це робимо по закупівлях газу.”

Прикладами такої політики Бутусов назвав країни Балтії, Польща, всі, хто піддається тиску і шантажу РФ. На його думку, якщо це не зробити, то виникнуть підозри, що Зеленський теж когось уповноважив займатися бізнесом з Кремлем.
Також експерт сподівається, що в суд все-таки будуть передані справи по захопленню Криму і по наступу російської армії під Іловайськ і Дебальцеве.

”Це буде справедливо, і має закінчитися тим, що чекає суспільство – правдою про те, хто там давав і не давав накази, визначенням відповідальності, і вироком по тому очевидному факту, що особисто Путін і Кремль дали наказ своїм військам вбити сотні українців. Пора Зеленському сказати офіційно: “Путін – вбивця!”.
У президента України для цього куди більше підстав, ніж у президента США”,-додає політолог.

Також Бутусов каже, що потрібно постійно тримати руку на пульсі і не забувати про придністровський сценарій. Розслідування всіх справ мають відбуватися почергово та в терміновому порядку.

”Має бути повноцінне розслідування і “Вагнергейта”, і інших операцій ГУР МО, які були одна за одною провалені в 2020-му році, причому в результаті деяких з цих провалів загинули люди і значна кількість потрапили в полон. Участь Офісу президента в цій справі має бути встановлена. Раз починається боротьба з Путіним, треба розслідувати всі, не завжди потрібна повна прозорість, але народні депутати з допуском, правоохоронці, повинні робити свою роботу.
Війна триває. Ми переможемо, коли у держави і більшості в суспільстві буде єдина стратегія розриву всіх залежностей від Росії”,-підсумував Бутусов.