Терміново! Журналістам закрили рот: є що приховувати?! Заборонено говорити – скандал: прямо в часи бунту!

У Казахстані понад тиждень тривають масштабні акції протесту. Однак сусідні держави намагаються приховувати факт демонстрацій.

Зокрема в Узбекистані правоохоронні органи викликали місцевих блогерів, журналістів і попросили мовчати, а дослівно: «менше писати на казахстанську тему».

Один з представників ЗМІ на умовах анонімності, розповів що заборону на висвітлення подій наклала Служба державної безпеки.

«У нас забороняють публікувати на сайтах відео та аудіо записи, а також повідомлення, щоб ще більше не посилювати ситуацію в сусідній республіці. Це неофіційний наказ!» – сказав він.

За його словами, навіть центральні видання, радіо та телеканали в Узбекистані промовчали про заворушення в Казахстані. Саме такий наказ надійшов зі спецслужб, підтвердили це й представники АІМК.

«Я розмістив на своїх каналах 2-3 відеоролики про мародерство у Казахстані. Але потім мені зателефонували з Агентства інформації та масових комунікацій, попросили видалити ці відеоролики та більше не розміщувати їх. Від нас зажадали не говорити, не показувати та не обговорювати події у Казахстані», – вказав чоловік.

Окрім цього, низка активістів, відомих в узбецькому сегменті соціальних мереж, кажуть, що останнім часом їм надходять погрози з анонімних профілів, а пости та коментарі про події у Казахстані «зазнають атак».