Терміново зробити! Смешко не став мовчати – Зеленський почуй, в Мережі вибух. Порятунок для країни!

Екс-глава Служби безпеки України Ігор Смешко заявив про те, що Україна повинна вийти з договору про нерозповсюдження ядерної зброї, якщо країни-підписанти Будапештського меморандуму не допоможуть їй стримувати агресію Росії.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

Екс-глава СБУ нагадав, що Україна віддала третій ядерний арсенал в світі, підписавши Будапештський меморандум. За його словами, Україна має всі можливості для відновлення свого ядерного потенціалу.

«Якщо ми зараз скажемо: або виконується Будапештський меморандум, або ми за собою залишаємо право вийти з договору про нерозповсюдження ядерної зброї. А ці два договори йдуть разом, без одного розпадається інший. І ми починаємо внутрішні консультації: у нас все є, у нас достатньо урану, ми знаємо технології. Не забувайте, у Харкові в СРСР розщепився перший атом, у нас потужні і харківська, і київська школи, всі працівники є … То ви б побачили, як змінилася б дипломатична аура навколо України », – вважає Ігор Смешко.

Нагадаємо, віце-прем’єр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив про те, що Україна не може відмовитися від Мінських угод.

«Мінські угоди носять політико-дипломатичний характер. Це угоди, але ніяк не міжнародний договір, ні тим більше міжнародний закон, але це не означає, що Україна може відмовитися від Мінських угод. Мінські угоди залишаються єдиною базою, яка поки є, принципи і головні цілі яких – припинення війни на Донбасі », – підкреслив Олексій Резніков.

За слова міністра з питань тимчасово окупованих територій України, необхідно переглянути пункт угод про проведення виборів на Донбасі і передачі контролю на межі України і Росії. Олексій Резніков наголосив, що Росія весь час забуває про питання безпеки, прописаних в Мінських угодах.

Відзначимо, що представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш заявив про те, що захоплена російськими найманцями територія окремих районів Донецької та Луганської областей на 1400 км більше, ніж зафіксовано в Мінських угодах.

«Ми як і раніше намагаємося з’ясувати у представників Росії, яку ж територію вони розуміють під поняттям «ОРДЛО». Тому що та, яка, за фактом, була захоплена російськими НВФ, на 1400 км більше, ніж зафіксована в Мінських угодах, і на яку, тоді, територію поширюються Мінські домовленості – залишається не ясним », – написав Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що питання захоплених територій є не менш важливим, ніж визначення сторін конфлікту.

«Але і тут ми не отримуємо чіткої відповіді, хоч вона і записана в Мінських угодах. Москва має вражаючу здатність ставати глухою і сліпою, коли не хоче чогось бачити і чути. Особливо якщо мова про підписані нею ж домовленості», – акцентував Сергій Гармаш.

Представник української делегації поінформував, що на засіданні робочої групи з політичних питань Мінської ТКГ «ми чітко вказали, що конфліктують Росія і Україна», а не «Україна і Донбас», як стверджують представники Росії.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.