Тернопільщину очолив нардеп від “Блоку Порошенка” Барна

Президент України Петро Порошенко в четвер представив нового голову Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барну.

Представлення нового тернопільського губернатора відбулося у будівлі Тернопільської обладміністрації перед активом області.

Барна – народний депутат Верховної Ради теперішнього скликання (фракція "Блоку Петра Порошенка).

"На представлення Степана Барни головою ОДА не були допущенні 2/3 попередньо акредитованих журналістів. У список обраних не потрапили не тільки представники Інтернет ЗМІ, як мають великий вплив на ситуацію в області, але й представники друокваних видань. Зокрема, журналіст газети Верховної ради "Голос України" теж попав під "цензуру"", – пише місцеве видання "Tenews.te.ua".

 

 

 

 

 

 

Водночас, студенти, політики, громадські діячі, представники ЗМІ змушені були ще годину чекати приїзду президента Порошенка.

"Тим часом близько ста студентів змушені мерзнути перед входом в будівлю Тернопільської облдержадміністрації, де їх поставили з національними прапорами. Від вітру прапори аж хиляться до землі, студенти мужньо витримують негоду.

В самій будівлі облради та облдержадміністрації виникло кілька непорозумінь. Зокрема, з 60 журналістів, які акредитувалися на зустріч президента з активом області, перепустки отримали лише двадцять. За яким критерієм відбирали журналістів і хто саме здійснював відбір, в прес-службі облдержадміністрації не змогли пояснити.

 

 

 

 

 

Окрім того, перепусток не отримали і народні депутати. Як наслідок, служба охорони та представники СБУ не пропускали народних депутатів: Олега Барну, Романа Заставного та Тараса Юрика за їхніми посвідченнями нардепів. Їх скерували до організаторів зустрічі, щоб вони отримали спеціальні перепустки.

Наразі, вся еліта Тернопільщини кучкується в холі перед входом у сесійну залу обласної ради. Водночас, окремі діячі почувши інформацію про затримку з приїздом Петра Порошенка покинули будівлю олбради", – написав місцев