порошенко

Президент України Петро Порошенко упевнений, що для зупинки російської агресії на Донбасі Україні потрібна допомога з боку миротворчої місії під егідою Організації об'єднаний націй.

Про це Порошенко заявив на зустрічі з делегацією колишніх лідерів держав, які входять до Ради Міжнародного центру Нізам, йдеться на офіційному сайті глави держави.

"Якщо ми хочемо зупинити агресора – нам потрібна підтримка миротворчої місії під егідою ООН", – зауважив Порошенко.

Під час зустрічі відбувся обмін думками та пошук шляхів мирного врегулювання ситуації на Донбасі із залученням широкого досвіду та можливостей усіх міжнародних організацій та інституцій.

"Ніхто в Європі не визнає анексію Криму, а конфлікт на Донбасі є війною Росії проти України. Я також бачу вихід із ситуації лише через залучення міжнародної миротворчої місії", – сказав колишній Президент Латвії Валдис Затлерз.

Президенти також дійшли згоди про те, що санкції проти країни-агресора є першим і справжнім іспитом на відданість цінностям свободи та демократії і що вони в умовах відсутності прогресу в деескалації на сході України та звільненні Криму мають бути продовжені та посилені.

 

Порошенко: В Україні арештують активи росіян, які підтримують агресію

 

 

Порошенко і Меркель обговорили зустріч “нормандської четвірки”