ТЕРОРУ БІЛЬШЕ НЕ БУДЕ? 41 ЛІТАК В ЗОЛУ-Ка-52, Мі-28, Су-25! Розгром авіації РФ, постарались на славу

Бойова авіація Росії перейшла на «негативний зліт» – втрати вже непоправні та компенсувати їх також не вийде.

Про це розповів український військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

«За 2023 рік, згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, російські окупанти втратили 41 бойовий літак. Це, звичайно, далеко від показника 2022 року – понад 250. Особливо великі втрати були у перші тижні бойових дій, коли російська тактична авіація самовпевнено розсікала у повітряному просторі України», — наголосив експерт.

Він зауважив, що станом на другу половину грудня 2023 року ПКС РФ отримали за поточний рік близько 26 машин, з яких чотири – це навчально-бойові Як-130 і один винищувач Су-57, який складно назвати боєздатним.

«І це все показники поставок за втрат протягом року поки що в 41 машину. Встигають компенсувати? Навіть у нинішньому форматі – ні. І навіть більше, Росія зараз втрачає в Україні авіацію, яку вона компенсувати ніяк не зможе», — підкреслює Коваленко.

Що важливо за словами експерта, зараз Росія втрачає все більше літаків, які не може виробляти, а саме штурмовики Су-25 та фронтові бомбардувальники Су-24.

«Хтось скаже – позбуваються радянського мотлоху. Так, можна так сказати, але який сучасний штурмовик, аналог Су-25, виробляє сьогодні Росія? Жодного. Росія зараз зазнає некомпенсованих втрат в авіації, яку вона не тільки не виробляє, а й навряд чи зможе відновити з наявних запасів повною мірою», — підсумував Олександр Коваленко.