Терпіти вже немає сенсу! У Зеленського повідомили несподіване – проблеми “мохом поросли”: перегорнуть негативну сторінку

У відносинах України та Молдови є проблеми, що потребують вирішення. Після обрання президентом проєвропейської кандидатки Майї Санду це стане можливим.

Президент Володимир Зеленський запросив Санду відвідати Київ. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Перед тим Кулеба планує відвідати Молдову. За словами міністра, сторонам є про що поговорити. Не лише про Крим та Придністров’я, а й про розвиток торгівлі та інші проблемні питання.

“Не будемо приховувати, це і вирішення тих проблемних питань, які є у наших двосторонніх відносинах, які вже “мохом поросли”. Настав час їх вирішувати. І терпіти вже немає сенсу цю ситуацію”, – зауважив Кулеба.

Кулеба наголосив, що за експрезидента Ігоря Додона Молдова мала “неоднозначну” позицію щодо Криму. За словами міністра, обрання Санду дозволить перегорнути негативну сторінку у відносинах країн.

Все тому, що обрана президентка завжди чітко висловлювалась про російську агресію та незаконну окупацію Криму. Тож Кулеба підсумував, що жодних перешкод для взаємодії з новим керівництвом Молдови більше немає.

Нагадаємо, вибори президента Молдови відбулись 1 листопада. Санду перемогла чинного президента Ігоря Додона, який був відомий своєю проросійською позицією.