Тільки не падайте! 25 ТИСЯЧ ТІЛ — за лічені хвилини: ЗСУ побили всі рекорди! НАТО аж присіло, перемога за нами!

Окупанти просунувшись на півтора-два кілометри на Авдіївському напрямку й втратили майже 25 тисяч осіб.

Про це сказав прес-секретар Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Якщо брати з 10 жовтня, коли ворог активізувався, то він просунувся в деяких місцях на півтора-два кілометри. Але це йому дуже дорого коштувало. За трохи більше як два місяці тільки на Донеччині в операційній зоні ОСУВ «Таврія» ворог втратив майже 25 тисяч осіб мертвими та пораненими», — зазначив він.

За його словами, знищено близько 200 танків і понад 400 інших бронемашин. «80% з цих цифр — це саме Авдіївський напрямок», — зазначив прес-секретар. Штупун зазначає, що у ворога є перевага в кількості живої сили. При цьому додав, що в окупантів деякі підрозділи досить потужні, гарно екіпіровані і навчені, які вміють робити свою роботу. За його словами, через великі втрати ворог змушений робити з частково розбитих підрозділів якісь зведені роти або батальйони, а потім їх кидають вперед.

Відповідаючи на запитання з приводу забезпечення українських військових боєприпасами, Штупун сказав, що будь-якому військовому хочеться, щоб боєприпасів було багато. «Але обходимось тим, що є, переформатовуємо якісь свої завдання, працюємо більш ефективно і точно. Наприклад, вчора ворог втратив 4 танки, САУ 2С5 «Гіацинт-С» і 13 бойових броньованих машин, серед яких була досить рідкісна і дорога машина БТР-82.

Звернемо увагу, що Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки зазначало, що Сили оборони України переходять до більш оборонної позиції вздовж майже усієї лінії фронту, але значний прорив російських загарбницьких військ малоймовірний.

Як відзначає розвідка, в останні тижні Україна зосередила зусилля на посиленні польових фортифікаційних укріплень, оскільки ЗСУ розгортаються до більш оборонної позиції вздовж більшої частини лінії фронту.

Зокрема, це відбувається з кінця листопада після закликів президента України Володимира Зеленського щодо швидшого укріплення захисту у ключових секторах.

За даними розвідки, в одній частині проекту станом на середину грудня Україна працює над посиленням оборони вздовж кордону з Білоруссю за допомогою «зубів дракона», колючого дроту і протитанкових ровів.

При цьому, РФ продовжує локальні наступальні операції у кількох районах, але під час окремих індивідуальних атак чисельність складу сил росіян рідко перевищує розмір взводу.

«Великий російський прорив є малоймовірним, і загалом, фронт характеризується застоєм», — відзначає розвідка.

Нагадаємо, що російські та українські війська розпочали бойові дії на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Українські сили зберегли свої позиції в Кринках, попри контратаки Росії. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська нещодавно підтвердили наступ на північ від Бахмута. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися на північний захід від Білогорівки Донецької області, за 15 км на північний схід від Бахмута. Повідомляється, що російські війська просунулися на північний захід і південний захід від Бахмута.

Російські та українські джерела стверджували, що бої точилися на північний захід від Бахмута поблизу Богданівки; на захід від Бахмута біля Іванівського; і на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки. Українські військові заявили, що метою російських військ є наступ на Часів Яр.

Крім того, російські загарбники нещодавно незначно просунулися на південний захід від міста Донецьк. На відео з геолокацією, опублікованому 19 грудня, видно, що російські війська досягли невеликого успіху на східній околиці Новомихайлівки. Російські та українські війська продовжували бойові дії поблизу Новомихайлівки, Мар’їнки та Красногорівки.