Тільки не падайте! ПО ЗАЛІЗНОМУ КУПОЛУ над кожною областю? ЗСУ шокували: МИ ВРЯТОВАНІ!

Україна може вибудувати потужний «повітряний щит» для захисту від російських ракетних і дронових атак, проте для цього необхідно значно посилювати протиповітряну оборону згідно з візією Повітряних сил. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Дуже пафосно говорити «повітряний щит» для України. Дійсно, хочеться мати такий купол, який усіх захистить, але не в наших реаліях. Це така країна, як Ізраїль (розміром в одну українську область), може собі такий щит дозволити», — розповів Ігнат.

І то, за словами Ігната, коли йде масований обстріл різними типами засобів, то навіть славнозвісний ізраїльський щит не може впоратися з усім, що летить.

Ігнат зазначив, що у випадку України говорити про потужний «повітряний щит» можна буде, коли країна отримає все те, що хоче в перспективній моделі Повітряних сил, яку раніше змалювали у візії ЗС.

ЇЇ ухвалили ще до війни і там прописано, якою має бути протиповітряна оборона.

«Але повернемось до реалій. Сьогодні є готовність постійна. Коли нас запитують колеги, на скільки ми готові, чи готуємось, а які у нас є варіанти? У нас все що є, все стоїть на кону. Ми не тримаємо в запасі якісь зенітні системи», — додав речник Повітряних сил.

Раніше Юрій Ігнат заявив, що наразі в Україні ніде немає достатньо щільної ППО. За його словами, «щільність» полягає саме у захисті об’єктів критичної інфраструктури, до якої входять: об’єкти енергетики, паливно-енергетичного сектору, на півдні — це портова інфраструктура, це продовольча інфраструктура.

«Щільної» ППО зараз немає фактично ніде, так, щоб і муха не пролетіла. Постійно посилюється ППО», — сказав Ігнат.

На півдні ефективно працюють мобільні вогневі групи. Спікер заявив, що Сили оборони України мають готуватись до атак РФ по критичній інфраструктурі та по стратегічних об’єктах.

«Потроху надходить допомога, потроху заходять нові номенклатури озброєння, які раніше ми не бачили», — сказав він.