Тільки що! У Авакова взялись – будуть розслідувати, після гучного скандалу. Екс-міністр не чекав – шокуюча смерть

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом смерті 35-річної жінки після проведення планової операції в одній зі столичних лікарень. У поліції не розкрили особистість померлої киянки. Ймовірно, мова йде про 35-річну дружині колишнього міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі Анастасію Островську.

Про це в п’ятницю, 13 листопада, інформує прес-служба поліції.

“До чергової частини поліції Києва із заявою звернувся чоловік, який повідомив про те, що після проведення хірургічної операції в одній з лікарень померла його дружина. Він додав, що можлива причина смерті є неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці попередньо встановили, що Островська перенесла ряд операцій в декількох київських клініках, проте після останньої вона померла. Для того, щоб остаточно встановити причини смерті 35-річної пацієнтки слідчі призначили ряд експертиз. Також правоохоронці направили клопотання до суду на отримання необхідних документів з клініки, в якому лікувалася дружина екс-міністра.

“За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до двох років позбавлення волі. Зараз поліцейські проводять всі необхідні слідчі дії для встановлення обставин даного інциденту” , – додали в поліції.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Києві від ускладнень після мінімально-інвазивної операції, під час якої була допущена помилка, померла дружина міністра охорони здоров’я в 2014-2016 роках Олександра Квіташвілі Анастасія Островська-Герасимчук. 9 листопада, їй було 35 років.

Як розповів Сhas News джерело, Островські робили планову операцію в приватній клініці “Борис” з приводу каменів в жовчному міхурі. За даними видання Obozrevatel, втручання проводили міні-інвазивним способом, без розрізу, за допомогою лапороскопії.

“Вона повинна була зайняти 40 хвилин, але продовжилася п’ять годин через те, що хірурги випадково перерізали судину, яка забезпечувала життєдіяльність печінки. Після тижня реабілітації довелося робити ще одну операцію через проблеми з дренажами”, – пише видання.

Всього Анастасія перенесла чотири операції. Після четвертого втручання її ввели в наркотичний сон і провели з нею реанімаційні дії, які не увінчалися успіхом.

У прес-служба клініки “Борис” журналістам не підтвердили і не спростували подробиці того, що сталося, пославшись на лікарську таємницю.