Тільки що! У МВФ відповіли – чіткий сигнал, Зеленський в шоці. “Скасування траншу” – скандал набирає обертів

У Міжнародному валютному фонді заявили, що запуск комплексної системи розкриття інформації про активи та доходи чиновників в 2016 році був важливим кроком України в рамках боротьби з корупцією. Тому його не варто скасовувати.

Про це з посиланням на прес-службу фонду передає “Інтерфакс-Україна”.

“Підтримання та підвищення ефективності всіх українських антикорупційних інституцій є ключем до досягнення більш сильного і більш справедливого росту і, отже, важливим зобов’язанням в рамках підтримуваної МВФ програми”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, в МВФ розповіли про те, що створення ефективної системи протидії корупції було одним з найважливіших елементів взаємодії фонду з Україною за останні кілька років.

Раніше видання Financial Times писало, що рішення Конституційного суду щодо декларування спрямоване на загострення відносин України з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

У “Слузі народу” заявили, що тема скасування траншу Міжнародного валютного фонду не піднімалася.

Заступник голови комітету ВР з питань організації державної влади, член фракції “Слуга народу” Олександр Качура запевнив, що Україна не отримувала від міжнародних партнерів сигналів про скасування траншу Міжнародного валютного фонду або безвізового режиму з Євросоюзом.

“Ніяких сигналів від наших міжнародних партнерів немає про те, що не буде траншу кредиту МВФ. Фейки, які поширюють, про те, що буде анульований безвіз: процедура не починалася і для цього немає підстав”, – сказав Качура.

У той же час президент України Володимир Зеленський на минулому тижні заявив про виконання всіх вимог МВФ і висловив думку, що затримка фінансування пов’язана з протидією окремих людей, які працюють проти держави.

Глава держави після рішення Конституційного Суду також відзначив прихильність антикорупційної реформи і готовність захистити досягнення останніх років у цій сфері.

Нагадаємо, 27 жовтня КСУ прийняв рішення щодо НАЗК, відповідно до якого декларації залишили, проте відповідальність за декларування недостовірної інформації зняли.

Після цього посол України при ЄС почав лякати скасуванням безвізу через рішення КСУ щодо декларацій.

Крім того, повідомлялося, що президент Зеленський вніс в Раду проект закону з вимогою звільнити всіх суддів КС.