Тільки що! Зеленський з палати терміново звернувся. Ніхто не чекав – Шмигаля на коврик!

Президент України Володимир Зеленський отримав результати повторного тесту на коронавірус, які виявилися позитивними.

Про це він розповів в своєму зверненні, опублікованому на сторінці глави держави у Facebook 18 листопада. Президент уточнив, що він почувається краще.

Також Зеленський зазначив, що температура тіла знижується і повернувся нюх.

“Мій повторний тест поки позитивний. Але з кожним днем я відчуваю себе все краще і краще, запахи вже сьогодні повернулися, сили повертаються, температура знижується”, – сказав глава держави.

Зеленський висловив надію, що скоро зможе повернутися до роботи.

“Вірю, що наступне відео я записуватиму вже не з лікарні, і остаточно переможу над COVID-19, щоб з вашою підтримкою перемогти всі інші віруси і бактерії, які шкодять Україні вже багато років”, – підкреслив він.

Останнім часом президент залучає інших чиновників до своїх звернень. Цього разу в обговоренні з ним взяли участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, а також головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За відеозв’язку з лікарні в Феофанії Володимир Зеленський поспілкувався з Денисом Шмигалем на тему недавніх протестів ФОПів під Радою.

“Через те, що їм не вистачає комунікації, багатьох речей не бачать, що ви робите і не розуміють, куди дивиться держава і куди йде”, – сказав Зеленський Шмигалю.

Прем’єр відповів, що йде пошук компромісів за участю профільних міністерств. Зараз працюють над системою штрафів і їх розмірами. Уряд хоче їх зменшити, так як нинішні штрафи дуже високі і можуть довести до банкрутства підприємців, вважає Шмигаль.

Обговорили ще декілька ключових тем:

фінансування боротьби з COVID-19,
фінансову допомогу України від МВФ,
підтримку українського бізнесу під час карантину,
порушення карантину вихідного дня з боку бізнесу.