“Тимошенко там немає!”: У Зеленського зробили заяву про прем’єр-міністра. Абсолютно незалежна людина

Президент Володимир Зеленський очікує чесні результати виборів і вже веде консультації з претендентами на крісло прем'єра. Про це президент Володимир Зеленський сказав журналістам на виборчій дільниці

"Прем'єр-міністр … Вважаю, що ця людина повинна бути абсолютно професійним економістом. Я б хотів, щоб це була абсолютно незалежна людина, яка ніколи не була ні прем'єром, ні спікером, ні лідером якої-небудь фракції. Я бачу таку людину. Чесно вам скажу, проводжу вже консультації, кажу. (Не знаю), наскільки я маю на це право, але хочу мати бачення. З кількома людьми проводжу", – зазначив він.

Після оголошення попередніх результатів Національного екзит-полу станом на 18.00 Володимир Зеленський заявив, що запрошує главу партії "Голос" Святослава Вакарчука поговорити в тому числі і про посаду прем'єр-міністра. "Наша ініціатива до пану Вакарчуку була ще на президентських виборах. Ми запрошуємо до розмови пана Вакарчука. Питання з приводу прем'єра Вакарчука – це питання до нього, тому що це велика відповідальність", – сказав президент.

У свою чергу, кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що в партії працюють над проектом коаліційної угоди і розглядають 3-4 кандидатури на посаду прем'єр-міністра України.

"На прем'єра зараз є 3-4 кандидати, чого до цього не було. Тимошенко (лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко) там немає і Палиці (екс-глава Одеської облдержадміністрації Ігор Палиця) там немає ", – сказав він журналістам в штабі партії в неділю.