Траур для рф! Страшна бійня в небі: безпілотники атакували найцінніше! Путін не переживе!

Вранці 1 жовтня безпілотник атакував Смоленський авіазавод, який входить до держкорпорації «Тактичне ракетне озброєння».

Міноборони РФ близько 9 ранку в неділю повідомило, що ППО знищили три українські БПЛА над Смоленською областю. Через півтори години відомство уточнило, що над регіоном було знищено ще два безпілотники. Проте на відео чути постріли зі стрілецької зброї перед вибухом, що, ймовірно, спростовує заяву Міноборони про збиття силами ППО всіх безпілотників у Смоленській області.

Глава області додав, що обійшлося без постраждалих та руйнувань. Українські ЗМІ повідомили, що три безпілотники намагалися атакувати Смоленський авіазавод.

На одному з опублікованих у соцмережах відео очевидців видно, як безпілотник пролітає поряд з автомийкою «Хвиля» та торговим центром «Кутузов». Згідно з аналізом «Агентства», ці будівлі розташовуються на вулиці Кутузова, а безпілотник пролітає у бік розташованої поряд будівлі Смоленського авіазаводу.

На території заводу знаходиться також аеродром «Північний», на якому базується експериментальна льотно-випробувальна станція авіазаводу. Згідно з сайтом Смоленського авіазаводу, його основні напрямки діяльності – серійне виробництво виробів, розроблених на підприємствах корпорації «Тактичне ракетне озброєння»; виготовлення на індивідуальні замовлення літаків «Як-18Т», «СМ-92Т» у різних модифікаціях; технічне обслуговування літаків Як-18Т, виготовлення запчастин для літаків Як-40, Як-42. 

Долетіли БПЛА також до російського міста Сочі, паралізувавши роботу місцевого аеропорту. Відомо, що було затримано 14 рейсів, ще один скасовано.

«Всі літаки стоять на стоянках. Ще жоден не сів і не злетів. Навіть не готуються. Щось сталося… Вибух у повітрі був. Збили, напевно, безпілотник. Вибух був такий пристойний. Багато диму було вгорі. Тут пожежа… Аеропорт не працює», — розповіла очевидиця.