Третій день йде на спад. Статистика по коронавірусу за минулу добу: Майже двісті одужали

In the AGELLAB laboratory at the Vitkovice Hospital in Ostrava, Czech Republic, on April 10, 2020, began the trial operation of a new device for testing a new type of coronavirus. (CTK Photo/Vladimir Prycek)

Станом на неділю, 24 травня, в Україні офіційно підтверджено 20 986 випадків зараження коронавірусом COVID-19. З них 406 було виявлено за минулу добу.

Кількість смертей від небезпечної хвороби зросла до 617 (+12 за добу). При цьому одужати вдалося вже 7 108 особам (+179), повідомляється на сайті Центру громадського здоров’я МОЗ України

Нагадаємо, станом на ранок суботи, 23 травня, в Україні було офіційно підтверджено 20 580 випадків коронавірусу, з яких 605 – летальні, а 6 929 пацієнтам вдалося видужати. Добовий приріст захворюваності тоді склав 432 особи.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Чернівецька, Рівненська, Львівська, Київська області, а також Закарпаття та Волинь не готові до послаблення карантину.

За словами глави МОЗ, в інших областях дозволяють певні пом’якшення, однак не зобов’язують до них, адже місцева влада повинна дивитися, наскільки можливо впроваджувати ці заходи в тій чи іншій ситуації.